Την Τρίτη 6 Ιουνίου και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού.

Βασικό θέμα συζήτησης της Επιτροπής θα είναι η διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Ο κ. Τσίπρας ζητούσε επανειλημμένως την προηγούμενη περίοδο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρεθούν αντιμέτωποι οι δυο τους σε ένα τηλεοπτικό στούντιο.

Το θέμα του debate είχε συζητηθεί και κατά την έξοδο των πολιτικών αρχηγών από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από τις εκλογές της 21ης Μαϊου.

Ειδικότερα, ο  Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, κατά πληροφορίες, πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να διεξαχθεί ένα debate μόνο με εκείνους, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο να παρεμβαίνει και να αντιπροτείνει να διεξαχθεί ξανά ντιμπέιτ όλων των αρχηγών πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.