Η επόμενη και κατά τα φαινόμενα τελευταία ταινία του Hayao Miyazaki θα κυκλοφορήσει δίχως τρέιλερ, χωρίς προώθηση ή οποιοδήποτε άλλο προωθητικό υλικό, όπως αποκαλύφθηκε.

Σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό περιοδικό Bungei Shunju, που μεταφράστηκε από το Hollywood Reporter, ο παραγωγός Toshio Suzuki δήλωσε ότι η ταινία, με τίτλο «How Do You Live?», θα κυκλοφορήσει χωρίς «καθόλου τρέιλερ ή προωθητικό υλικό στην τηλεόραση… ούτε διαφημίσεις σε εφημερίδες». Και πρόσθεσε: «Κατά βάθος, νομίζω ότι αυτό είναι που επιζητούν κρυφά οι κινηματογραφόφιλοι».

Το «How Do You Live?» αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 14 Ιουλίου. Το Studio Ghibli, εμβληματικό ιαπωνικό στούντιο παραγωγής κινουμένων σχεδίων, κυκλοφόρησε μια αφίσα της τον Δεκέμβριο και ο Miyazaki αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για την ταινία σε συνέντευξή του το 2017, λέγοντας ότι είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του 1937 του Genzaburō Yoshino, αλλά δεν αποτελεί ευθεία μεταφορά του.

Ο Miyazaki, που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων το 2003 για το «Spirited Away» και ήταν υποψήφιος άλλες δύο φορές – για το «Howl’s Moving Castle» το 2006 και το «The Wind Rises» το 2014 – φέρεται να εργάζεται πάνω στην νέα του ταινία από το 2016.

Ο Suzuki δήλωσε ότι, με την απόφασή του να μην διαθέσει περαιτέρω υλικό πριν από την κυκλοφορία, το στούντιο αντιδρά σε αυτό που θεωρεί υπερκορεσμό του υλικού μάρκετινγκ από το Χόλιγουντ, επικρίνοντας μια πρόσφατη ταινία που δεν κατονόμασε, επειδή κυκλοφόρησε τρία τρέιλερ. «Αν παρακολουθήσετε όλα [τα τρέιλερ], ξέρετε όλα όσα πρόκειται να συμβούν σε αυτή την ταινία. Πώς αισθάνονται λοιπόν οι κινηματογραφόφιλοι γι’ αυτό; Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι, αφού παρακολουθήσουν όλα τα τρέιλερ, δεν θέλουν να πάνε πραγματικά να δουν την ταινία. Έτσι, θελήσαμε να κάνουμε το αντίθετο από αυτό».