Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς κατέθεσε σήμερα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Ο 64χρονος Πενς θα βρεθεί αντιμέτωπος στις προκριματικές του κόμματός του μεταξύ άλλων και με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πενς, που δηλώνει συντηρητικός Ευαγγελιστής και σφοδρός πολέμιος της άμβλωσης, αναμένεται ότι θα επισημοποιήσει την Τετάρτη, την ημέρα των γενεθλίων του, την υποψηφιότητά του σε μια προεκλογική εκδήλωση στην Αϊόβα.

Ούτε Μπάιντεν ούτε Τραμπ λένε οι ψηφοφόροι

Την ίδια ώρα, αρνητικοί στο να επαναληφθεί η μονομαχία του 2020 στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, εκεί όπου ο νυν πρόερος Τζο Μπάιντεν αντιμετώπισε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είναι η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου το ήμισυ των Αμερικανών Δημοκρατικών δηλώνουν ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν θα πρέπει να επιδιώξει την επανεκλογή του την επόμενη χρονιά και ότι είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να είναι υποψήφιος, σε μια ανησυχητική ένδειξη για τον 80χρονο πολιτικό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos.

Η τριήμερη δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε μία ημέρα πριν ο Μπάιντεν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, έδειξε ότι η αμερικανική κοινή γνώμη δεν ενθουσιάζεται από την προοπτική ενός επαναληπτικού αγώνα μεταξύ του Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ, του προκατόχου του που έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα για να λάβει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, με περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων συνολικά να μην επιθυμούν να δουν κανέναν από τους δυο υποψήφιο εκ νέου το 2024.