Τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου πνεύματος, θα επικρατήσει γενικά καλός καιρός, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Χριστίνας Ρήγου στο Mega.

Ίσως η ηλιοφάνεια θα είναι λιγότερη για ένα κομμάτι της ημέρας από όσο θα περιμέναμε για αυτήν την περίοδο, αλλά σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι αίθριος.

Η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά, η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά της χώρας, κατά διαστήματα και κατά τόπους θα πυκνώνει και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά, οι οποίες αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.

Τη νύχτα ο καιρός θα είναι αίθριος και πάλι, αλλά με πρόσκαιρη συννεφιά. Στα νησιά ο καιρός θα είναι καλός, με εναλλαγές ηλιοφάνειας και αραιής νέφωσης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο τους 25 – 29 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 29 τοπικά και 30 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν κοντά στους 24 – 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2 – 3 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέει βοριάς με ένταση 3 – 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν κατά τόπους το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 – 29 βαθμούς και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 3 – 4, στα ανατολικά πιο δυνατοί 5 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 – 27 βαθμούς και θα πνέει νότιος άνεμος στον Θερμαϊκό με ένταση 2 – 4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη ο καιρός θα κυλήσει με παροδικές νεφώσεις, εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς. Η αστάθεια θα είναι αρκετά περιορισμένη, με αποτέλεσμα να επηρεάσει λίγο έως καθόλου με τις μεσημεριανές βροχές τη χώρα. Πιθανότητα να βρέξει το μεσημέρι και το απόγευμα σε περιοχές στα βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα φτάσει το μεσημέρι τους 28 – 30 βαθμούς κατά μέσο όρο. Βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο 4 – 6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί 2 – 4 μποφόρ.

Την Τετάρτη, τα διαστήματα με συννεφιά θα είναι μεγαλύτερα από τα διαστήματα με ήλιο, μια εικόνα που θα ισχύσει για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες θα είναι μικρής διάρκειας και έκτασης.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν κοντά στους 27 – 30 βαθμούς Κελσίου. Βορειοδυτικοί οι άνεμοι, θα φτάσουν στα πελάγη τα 5 – 6 μποφόρ.