Την τιμητική τους έχουν οι Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού στην πρώτη καλοκαιρινή εξόρμηση με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Στη Νάουσα της Πάρου, μετά το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα, η νυχτερινή ζωή πήρε «φωτιά». Συνωστισμός το Σαββατόβραδο και στα Ματογιάννια της Μυκόνου.

Έλληνες και ξένοι επισκέπτες του νησιού κατέκλυσαν τον πιο διάσημο δρόμο, κηρύσσοντας την έναρξη του καλοκαιριού στο νησί των ανέμων.

Το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού δεν έμεινε αναξιοποίητο και τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού «βούλιαξαν» από κόσμο. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού είχαν την τιμητική τους καθώς την Παρασκευή έφυγαν από τον Πειραιά 41 πλοία με 8.648 επιβάτες, ενώ το Σάββατο 40 πλοία με περισσότερους από 7.000 επιβάτες.

Στις παραλίες οι Αθηναίοι

«Βούλιαξαν» σήμερα Κυριακή οι κοντινές στις πόλεις παραλίες, από όσους έμειναν πίσω το τριήμερο, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και βούτηξαν στα ρηχά.

Όσοι Αθηναίοι έμειναν στην πόλη κατέκλυσαν τις παραλίες της Αττικής. Από νωρίς το πρωί οι ξαπλώστρες γέμισαν και δεν έπεφτε καρφίτσα.

Άλλοι χαλάρωσαν στην ξαπλώστρα, άλλοι τόλμησαν την πρώτη τους βουτιά.

Οι τιμές στις ξαπλώστρες

Η τιμή της ξαπλώστρας κυμαίνεται, στις οργανωμένες παραλίες, από 8 ευρώ και φθάνει και τα 40€.

Οι τιμές τις καθημερινές είναι πιο χαμηλές από τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση, αύριο ο υδράργυρος στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής θα αγγίξει τους 30 βαθμούς.