Η Chana Nachenberg ήταν 31 ετών τον Αύγουστο του 2001 όταν ένας βομβιστής ανατινάχθηκε στην πιτσαρία Sbarro, στην Ιερουσαλήμ από την οποία σκοτώθηκαν 15 άτομα, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά και μια έγκυος γυναίκα.

Η αμερικανοϊσραηλινή γυναίκα έμεινε σε κώμα 22 ολόκληρα χρόνια και χθες (1/6) πέθανε. Είναι η τρίτη υπήκοος των ΗΠΑ που πεθαίνει σε αυτή την επίθεση.

Το εστιατόριο Sbarro, σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση στο κέντρο της δυτικής Ιερουσαλήμ, ήταν γεμάτο με πελάτες όταν η Ιορδανή Αχλάμ Ταμίμι και ο Ιζ αλ-Ντιν Σουχίλ αλ-Μάσρι, και οι δύο μέλη της Χαμάς, μπήκαν στις 9 Αυγούστου. Η Ταμίμι, η οποία επέλεξε τον στόχο, έφυγε πριν ο Μάσρι ανατιναχτεί. Εκτός από τους νεκρούς περίπου 130 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η Ταμίμι, που ζούσε τότε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καταδικάστηκε σε 16 φορές ισόβια από ισραηλινό δικαστήριο το 2003. Απελευθερώθηκε το 2011 στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ενός ισραηλινού στρατιώτη που κρατούνταν αιχμάλωτος για περισσότερα από πέντε χρόνια από Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα. Είχε δηλώσει υπερήφανη για τη συμμετοχή της στη θηριωδία.