Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό καθώς πριν από λίγο έγινε σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων, σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης, 9 ναυτικά μίλια βόρεια-βορειοδυτικά της Χίου.

Συνολικά 32 άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί, επιβαίνουν στα δύο φορτηγά πλοία που συγκρούστηκαν, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων.

Το ένα πλοίο ονομάζεται ΑΝΤ, σημαίας Βανουάτου, σε αυτό επιβαίνουν 13 άτομα πλήρωμα και είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για την Ουκρανία. Το άλλο πλοίο, με σημαία Σιγκαπούρης, ονομάζεται Potentia, επιβαίνουν σε αυτό 19 άτομα πλήρωμα και είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία. Και τα δύο πλοία είναι κενά φορτίου.

Στην περιοχή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σπεύδουν έξι περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα σούπερ πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και παραπλέοντα πλοία.

Έως αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί κάποιο αίτημα εγκατάλειψης από τα πληρώματα των δύο πλοίων, ενώ στο σημείο σπεύδει μεγάλη επιχειρησιακή δύναμη του λιμενικού σώματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ