Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για τα οικονομικά πεπραγμένα στην υπόθεση της  «Κιβωτού του κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τρία αδικήματα που είναι απιστία σε βάρος  της Οργάνωσης, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες  η πράξη απιστία φέρεται να συνδέεται με δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που δαπανήθηκε για την αγορά από το ζεύγος ακίνητου στην Πωγωνιανή, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Η υπεξαίρεση φέρεται να αγγίζει τα 467.000 ευρώ και να έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Οργάνωσης που χρησιμοποιούσε  ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

Ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε την παραγγελία για τη λήψη εξηγήσεων στην Οικονομική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας οι δύο που καλούνται ως ύποπτοι αφού λάβουν γνώση της δικογραφίας θα αναπτύξουν τις υπερασπιστκές τους θέσεις μέσω υπομνήματος. Και αμέσως μετά το σύνολο του αποδεικτικού υλικού θα διαβιβαστεί εκ νέου στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος είναι εκείνος ο οποίος θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων και αναλόγως να μείνει αν θα προχωρήσει ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης και για ποια αδικήματα.