Ιδιαίτερη φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα σήμερα στη Ριτσώνα, όπου έγινε η αποτέφρωση της σορού του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη 31/5 σε ηλικία 85 ετών.

Ο ίδιος ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε οργανώσει την κηδεία του, και συγκεκριμένα την αποτέφρωσή του, καθορίζοντας ποιοι θα παραστούν στην τελετή και ζητώντας τη στιγμή της αποτέφρωσης να ακούγεται το «Τελευταίο βράδυ μου» του Στέλιου Καζαντζίδη, όπως και τελικά έγινε.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Χρήστος Γεραρής, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και συμμαθητής του, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και ο γιος του Ανδρέας. Τον τελευταίο επικήδειο εκφώνησε ο Κώστας Μήτσης, επί 9 χρόνια γραμματέας του, ο άνθρωπος που τον φρόντιζε ως το τέλος.

Ο κ. Μήτσης αναφέρθηκε στη στιγμή που ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε εκφράσει την επιθυμία του για το τραγούδι που θα ακουγόταν στην κηδεία του. Σύμφωνα με το Mega όπως είπε, πριν από ένα χρόνο, βλέποντας την ταινία για τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου με τον Θεόδωρο Πάγκαλο ακούστηκε το συγκεκριμένο τραγούδι και εκείνος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω να ακούσω όταν θα με αποχαιρετάτε».

Εκ μέρους της διοίκησης του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, ο πρόεδρος του κ. Αντώνης Αλακιώτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, αναφέροντας ότι ο εκλιπών ήταν επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης και ότι από το 2003 συνυπέγραψε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για το δικαίωμα της αποτέφρωσης στην Ελλάδα. «Ήταν πάντα δίπλα μας στον μακροχρόνιο αγώνα μας για ένα Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών» είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Αλακιώτης.

Η οικογένεια του πρώην υπουργού ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράσταση στο πένθος και παρακάλεσε αντί στεφάνων να ενισχυθεί το έργο συγκεκριμένων ιδρυμάτων.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν μέλη του πολιτικού κόσμου, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η Λίνα Μενδώνη, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η Σοφία Ζαχαράκη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Γιάννης Σγουρός, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Χρίστος Βερελής, δημοσιογράφοι όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης, η Έλλη Στάη, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο Τάσος Τέλλογλου, ο Βασίλης Χιώτης, επίσης η Γιάννα Αγγελοπούλου, η Ελένη Κόκκαλη και πολλοί άλλοι.