Στην κατεδάφιση των κτισμάτων που κρίθηκαν αυθαίρετα στο Nammos στη Μύκονο, προχώρησαν σήμερα το πρωί οι υπεύθυνοι της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «το Nammos αποφάσισε  συμμορφωθεί  με βάση το Πρωτόκολλο Κατεδάφισης που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος., υπογραμμίζοντας τη «συνειδητή θέση μας ότι οφείλουμε να μετάσχουμε έμπρακτα στη νέα σελίδα του μυκονιάτικου τουρισμού, όπως αυτή διαμορφώνεται, με βάση τους όρους και κανόνες που θεσπίζει το ελληνικό κράτος».

Μάλιστα, στην εν λόγω ανακοίνωση το Nammos αναφέρει ότι «το μόνο που ζητούμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος προς όλες τις κατευθύνσεις και να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε μια τουριστική σεζόν, τα έσοδα της οποίας είναι αναγκαία για την απασχόληση, την ανάπτυξη και εν γένει την οικονομία της χώρας μας».

Δείτε βίντεο από τις εργασίες:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιχείρησης:

Σήμερα το πρωί στο εστιατόριο μας Nammos Concept στη Μύκονο προβήκαμε, με δική μας πρωτοβουλία και δικά μας μέσα, στην καθαίρεση των κτισμάτων που κρίθηκαν αυθαίρετα, σύμφωνα με Πρωτόκολλο Κατεδάφισης που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ασχέτως των νομικών και τεχνικών επιχειρημάτων που αμφισβητούν την ορθότητα των πορισμάτων του Πρωτόκολλου Κατεδάφισης και ασχέτως των δικονομικών δυνατοτήτων που ο νόμος μας παρέχει, το NAMMOS, ως ένα από τα κορυφαία διεθνώς ονόματα στην υψηλού επιπέδου εστίαση και διασκέδαση, αποφάσισε να επιδείξει συμμόρφωση στην απόφαση της διοίκησης, υπογραμμίζοντας τη συνειδητή θέση μας ότι οφείλουμε να μετάσχουμε έμπρακτα στη νέα σελίδα του μυκονιάτικου τουρισμού, όπως αυτή διαμορφώνεται, με βάση τους όρους και κανόνες που θεσπίζει το ελληνικό κράτος.

Με την ευθύνη των 25 χρόνων ουσιαστικής συμμετοχής στο να καταστεί η Μύκονος εμβληματικός παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, αισθανόμαστε την ανάγκη να αναλάβουμε από κοινού με σημαντικούς παράγοντες του μυκονιάτικου τουρισμού την πρωτοβουλία συμμόρφωσης και αυτορρύθμισης, που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή με ευθύνη όλων μας.

Το μόνο που ζητούμε είναι να επικρατήσει νηφαλιότητα, να αποφευχθούν οι ακρότητες, να εφαρμοστεί ο νόμος προς όλες τις κατευθύνσεις και να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε μια τουριστική σεζόν, τα έσοδα της οποίας είναι αναγκαία για την απασχόληση, την ανάπτυξη και εν γένει την οικονομία της χώρας μας.