Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των κομμάτων με φόντο τη φορολογία, λίγο πριν τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Μιλώντας στο MEGA ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, είπε ότι τα κόμματα ασκούν την πολιτική τους μέσα από τη φορολογία, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ πως προχωρά σε «μονταζιέρα» στο πλαίσιο να μην δείξει από που παίρνει τα χρήματα και πως τα διανέμει.

«Η ΝΔ ψήφισε ο κάθε γονιός να μπορεί να δώσει δωρεάν γονική παροχή έως 800.000 ευρώ. Εμείς λέμε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε 1,6 εκατ. ευρώ, αλλά 400.000 ευρώ ο κάθε γονιός», είπε.

«Εμείς στο πρόγραμμά μας λέμε ότι θέλουμε το κέρδος στις επιχειρήσεις, δεν το ποινικοποιούμε, αλλά θέλουμε να φορολογήσουμε τα υπερκέρδη», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην αισχροκέρδεια.

Φορολόγηση υπερκερδών προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της φορολόγησης των υπερκερδών των επιχειρήσεων είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς νωρίτερα η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, έκανε λόγο επιβολής έκτακτου φόρου στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων κατά τις πρώτες 50 ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κοστολογείται στα 3,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η μοναδική φορολογία στην οποία θα προχωρήσει το κόμμα είναι εκείνη των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των διυλιστηρίων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι τράπεζες.

Ακόμη, τόνισε πως η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ πως μοίραζε πολλά λεφτά, ενώ πλέον οι κατηγορίες κάνουν λόγο για πολλούς φόρους.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει, μεταξύ άλλων, στη μείωση των έμμεσων φόρων από το 13% στο 6% και τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

«Βγαίνει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και λέει για αύξηση του ΕΝΦΙΑ»

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ της Άννας Καραμανλή, υποψήφιας βουλευτή ΝΔ, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο με αφορμή τα προγραμμάτα των κομμάτων σχετικά με τη φορολόγηση.

«Γίνεται διαγωνισμός ποιος θα φορολογήσει περισσότερο», είπε αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κωνσταντινόπουλου.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Μη λέτε ψέματα, ό,τι σας γράφουν τα λέτε.

Άννα Καραμανλή: Εμείς λέμε ψέματα; Βγαίνει στέλεχός σας και λέει για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Ποιος λέει ψέματα θα το πει ο ελληνικός λαός.

«Εμάς το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο 9 δισ. ευρώ. Περιλαμβάνει μόνο μείωση φόρων και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος στο βάθος της τετραετίας», δήλωσε.

Η μείωση των φόρων και η κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας

«Εάν η ΝΔ μειώσει τους φόρους, πως θα γεννήσει τα λεφτά;», αναρωτήθηκε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα φορολογήσει τις 10-15 μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν 10,6 δισ. ευρώ κέρδη.

Από την άλλη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφερόμενος στις τράπεζες είπε πως υπάρχει διαφορά μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και επιτοκίου χορηγήσεων. Η λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να τεθεί μία τράπεζα, συγκεκριμένα η Εθνική Τράπεζα, υπό δημόσιο management.

Τέλος, η Άννα Καραμανλή κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για κρυφή ατζέντα, τονίζοντας πως καθημερινά τα στελέχη των κομμάτων προχωρούν σε νέες δηλώσεις για τα προγράμματά τους.