Το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 08:50 στο Mega, η πάντα κρίσιμη σχέση μητέρας – κόρης εξετάζεται διεξοδικά. Φαίνεται εύκολη εκ πρώτης όψεως, αλλά κρύβει πολλές παγίδες, όπως επιβεβαιώνουν οι ειδικοί στην κάμερα της εκπομπής, αποκαλύπτοντας τις προϋποθέσεις ώστε η σχέση αυτή να είναι αρμονική.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης υποδέχεται στο στούντιο την Δωροθέα Μερκούρη, η οποία μιλά για τη σχέση της με τις κόρες της, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί και στο πώς τα πήγαινε με τη δική της μητέρα. Επίσης, ειδικοί δίνουν πρακτικές συμβουλές για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ μαθαίνουμε και για τη διατροφή που συμβάλλει στην επούλωση των πληγών.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 08:50 η θεωρία της χρόνιας φλεγμονής, που μπορεί να υπάρχει αθόρυβα στο σώμα μας για πολλά χρόνια, είναι το κεντρικό και επίκαιρο θέμα της εκπομπής «Όλα για τη ζωή μας». Οι επιστήμονες πλέον προσπαθούν να εξηγήσουν με αυτή τη θεωρία την αρχή πολλών σοβαρών νοσημάτων που συχνά δεν δίνουν συμπτώματα, αλλά εμφανίζονται ξαφνικά σαν κεραυνός εν αιθρία.

Καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο Ηλίας Αλεξίου, ο «Αδέκαστος Επιθεωρητής» του τηλεπαιχνιδιού γνώσεων του MEGA «The Chase», ο οποίος με αφορμή το αυτοάνοσο νόσημα που έχει, μιλά για τη χρόνια φλεγμονή στο σώμα του.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται δύο ακόμη ενδιαφέροντα θέματα: τα τρόφιμα που έχουν πολλές θερμίδες αλλά ελάχιστη θρεπτική αξία, καθώς και η εναλλακτική μέθοδος αυτοθεραπείας bowtech.