Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε άλλο ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, που περιλαμβάνει αντιαεροπορικά συστήματα, πυρομαχικά και άλλον αμυντικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για το 39ο πακέτο βοήθειας που εγκρίνει η αμερικανική κυβέρνηση, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι. Περιλαμβάνει συστοιχίες Patriot, αντιαεροπορικά συστήματα Stinger, πυρομαχικά για άρματα μάχης και άλλον εξοπλισμό, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Συνολικά, οι ΗΠΑ έχουν δώσει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους άνω των 38,3 δισεκ. δολαρίων αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Τζο Μπάιντεν, εκ των οποίων 37,6 δισεκ. δόθηκαν μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

Αναφερόμενος στην επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα, που έγινε στις αρχές της εβδομάδας, ο Κίρμπι είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται. Οι ΗΠΑ δεν έχουν «συγκεκριμένες πληροφορίες που να μας λένε ποιος ευθύνεται» και δεν σκοπεύουν να ερευνήσουν το θέμα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ