Σε νέες κινητοποιήσεις προχωράνε και σήμερα 31/5 οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, μετά το εργατικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε έναν 47χρονο χειριστή γερανού και τραυμάτισε άλλους δύο συνάδελφους του ηλικίας 47 και 45 ετών αντίστοιχα.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία και προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 10:00 στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά και στις 19:00 στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά,

Υπενθυμίζουμε ότι η Λιμενική Αρχή Περάματος προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων. Πρόκειται για τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας – επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Ο 47χρονος χειριστής γερανού εργάζονταν μαζί με τους δύο συναδέλφους του σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές του χώρου, προσπαθώντας να επισκευάσουν την προπέλα πλοίου, όταν ξαφνικά έπεσε και τους καταπλάκωσε. Το ένα πτερύγιο έφυγε από τη θέση του, παρασύροντας με το βάρος τη σκαλωσιά, στην οποία βρίσκονταν ανεβασμένοι οι τρεις εργαζόμενοι. Η κατασκευή κατέρρευσε και το βαρύ αντικείμενο καταπλάκωσε τους τρεις εργάτες. Σύμφωνα με τους συναδέλφους τους δεν υπήρξαν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Ο 47χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε στο πόδι, ενώ ο 45χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική με λιγότερο σοβαρά τραύματα.

«Για ένα εξάρτημα το οποίο αξίζει 20 ευρώ, μια ασφάλεια δηλαδή στο γάντζο του γερανού το οποίο έβγαζε το πτερύγιο της προπέλας του πλοίου αστερίων, έφυγε όλο το πτερύγιο και καταπλάκωσε τρεις συνάδελφους. Ο ένας δυστυχώς, όπως τον είδαμε εμείς, σκοτώθηκε επί τόπου. Έμεινε στον τόπο» είπε από την πλευρά του ο Λάκης Αντωνίου, μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.