Παρόμοιος με χθες με βροχές θα είναι και σήμερα (31/5) ο καιρός, με την ατμοσφαιρική αστάθεια να διατηρείται μέχρι και την Πέμπτη και να αρχίζει βελτίωση από την Παρασκευή.

Μπόρες, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι στα ορεινά της χώρας και βελτίωση θα σημειωθεί από αργά το βράδυ σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολόγου του Mega, Χριστίνας Ρήγου. Η θερμοκρασία στους 25-27 βαθμούς. Σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στις Σποράδες θα βρέχει από νωρίς το πρωί και σταδιακά, τις προμεσημβρινές ώρες, θα επηρεαστεί με λίγες βροχές και η Θεσσαλία και η Εύβοια.

Μεσημέρι και απόγευμα προβλέπονται μπόρες και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, με πιο τοπικές βροχές στις πεδινές περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο λεκανοπέδιο. Στα δυτικά και βόρεια πρόσκαιρες καταιγίδες, καιρικές συνθήκες που θα διατηρηθούν μέχρι αργά το απόγευμα, με βελτίωση στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 26 βαθμούς, οι άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση προβλέπεται από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 24 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2 – 3 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη θα επικρατήσουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες, με ήλιο και λίγη συννεφιά αρχικά. Περιορίζεται λίγο η αστάθεια, καθώς τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα, ενώ τοπικές θα είναι βροχές στα ορεινά και η μέρα θα κυλήσει με καλύτερο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές.

Σε παρόμοια επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία, φτάνοντας το μεσημέρι τους 26 – 28 βαθμούς, βοριάδες στα πελάγη 3 – 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Από Παρασκευή θα δούμε καλύτερα εικόνα και στο κομμάτι των βροχών, αλλά και της θερμοκρασίας.