Να πείσει ό,τι το κόμμα έλαβε το μήνυμα της κάλπης της 21ης Μαϊου και σέβεται την απαίτηση των πολιτών για ουσιαστικές αλλαγές επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εν κινήσει αλλάζει, διορθώνει τα λάθη που του καταλόγισαν οι πολίτες με την ψήφο τους και αρχίζει μια διαδικασία βελτίωσής του με πρώτο κρίσιμο σταθμό τη μεγάλη μάχη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Είμαστε εδώ και προχωράμε μπροστά με πυξίδα το μήνυμα των πολιτών, την προγραμματική πρότασή μας και τις αξίες της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει για να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα» είναι το μήνυμα της Κουμουνδούρου, ενώ σήμερα ξεκινάνε και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και πρώτο Σταθμό τη Νίκαια. Κυρίαρχο σύνθημα είναι, «ξεκινάμε πάλι μαζί » και μένουν στην άκρη οι διακηρύξεις της πρώτης κάλπης, περί «δικαιοσύνης παντού».

Οι στόχοι της 25ης Ιουνίου για τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την πολύ δύσκολη εκλογική μάχη και με δεδομένο ό,τι ο Αλ. Τσίπρας παραδέχθηκε χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σταρ, ότι το κόμμα είχε εικόνα Βαβυλωνίας στις πρώτες εκλογές, είναι:

α) η ανατροπή των δυσμενών συσχετισμών που προέκυψαν από την πρώτη κάλπη της 21ης Μάη.

β) η ισχυροποίηση της προοδευτικής εναλλακτικής για τη διακυβέρνηση της χώρας και την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειονότητας,

γ) η δημιουργία ενός ισχυρού θεσμικού αντίβαρου, του μόνου που δεν είναι βολικό για το σύστημα, σε μια παντοδύναμη και ανεξέλεγκτη δεξιά κυβέρνησης υπό τον κ. Μητσοτάκη, που έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής για τον αλαζονικό και καθεστωτικό τρόπο διακυβέρνησής της.

«Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιουνίου έχει θετικό χαρακτήρα. Είναι ψήφος δημοκρατικής κινητοποίησης και κοινωνικής προοπτικής, ψήφος για ένα καλύτερο αύριο δίπλα στα προβλήματα των πολιτών» τονίζουν κεντρικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτή την μάχη επιβίωσης για τον πρώην Πρωθυπουργό και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλ. Τσίπρας αξιοποιεί, όπως λένε συνεργάτες του, και μία σειρά από νέα πρόσωπα με κοινωνική γείωση και τεχνοκρατική – επιστημονική επάρκεια, όπως αποτυπώθηκε και στην πρώτη συνεδρίαση της νέας εκλογικής επιτροπής. «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει έμπρακτα ότι έλαβε το μήνυμα των πολιτών, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στους νέους ανθρώπους που αποτελούν το μέλλον της χώρας» σχολιάζουν.

Παράλληλα, αναφέρουν συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα ό,τι είναι στρατηγική επιλογή η καθαρότητα του πολιτικού μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, που είχαν ως αποτέλεσμα ένα «θολό» μήνυμα που δικαίως δεν έπεισε τους πολίτες.

«Οι δυσκολίες του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες. Ακόμη πιο δεδομένη ωστόσο είναι η ανάγκη των πολιτών για θετικές απαντήσεις στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ό,τι αφορά την αγοραστική δύναμη, το κοινωνικό κράτος, την Υγεία, τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον, τις πολιτικές ελευθερίες» αναφέρουν.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στο διάστημα μέχρι τις εκλογές. Για να επικοινωνηθούν στους πολίτες οι ρεαλιστικές και πλήρως κοστολογημένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για τη Δημόσια Υγεία, για τη δημόσια Παιδεία, για την εργασία, για το κράτος, αλλά και για την ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου. Για το κατά πόσο τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης θα αποτελέσουν μοχλό παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ή κουμπαρά λίγων επιχειρηματικών ομίλων φίλα προσκείμενων στον κ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα, προτάσσουν το επιχείρημα ό,τι τρία περιστατικά των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν πως τα προβλήματα του κόσμου όχι μόνο παραμένουν, αλλά διογκώνονται με τη ΝΔ και είναι χρέος του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί δίπλα στους πολίτες όταν τον έχουν ανάγκη.

Το πρώτο που θέτουν είναι το συνεχιζόμενο για δεύτερη μέρα ψηφιακό φιάσκο με τις ενδοσχολικές εξετάσεις που είναι, όπως λένε, ενδεικτικό της επιτελικής αποτυχίας Μητσοτάκη. Το δεύτερο μείζον θέμα, αφορά την αρνητική εξέλιξη, ότι από την Πέμπτη 1η Ιουνίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, στους οποίους στηρίχθηκε η ΝΔ, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω λήξης της προθεσμίας ρύθμισης ή εξόφλησης των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ.

Το τρίτο θέμα αφορά το  τραγικό εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος που δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, ούτε,  όπως λένε, προέκυψε από την «κακιά στιγμή», αλλά είναι απότοκο της πλήρους αποσάρθρωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων.