Το γεγονός ότι ηΖωή Κωνσταντοπούλου επιθυμεί μια πιο άμεση επαφή με την κοινωνία δεν είναι κρυφό. Η ίδια το επιδιώκει και το «διαφημίζει» σε κάθε εμφάνιση και τοποθέτησή της.  Άλλωστε, κατά το παρελθόν έχει αναφέρει ότι η «Πλεύσης Ελευθερίας»,  έχει προσκαλέσει ένα εντελώς γνήσιο κίνημα ανθρώπων. Το  γεγονός αυτό έφερε το κόμμα μια «ανάσα» από την είσοδό του στη Βουλή και κατά συνέπεια, στη δεύτερη κάλπη θεωρείται «ρεαλιστικός» ο στόχος του 3% προκειμένου να εκπροσωπήσει τους ψηφοφόρους του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι απλοί άνθρωποι και δεν ανήκουν πουθενά», είχε αναφέρει η ίδια σε άλλη της τοποθέτηση, θέλοντας να τονίσει ότι το κόμμα είναι ανοικτό προς τους πάντες.

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» όμως, δεν σταματά εκεί. Το τελευταίο διάστημα έχει πρωτοπορήσει προχωρώντας σε μια ανατρεπτική κίνηση, κατά την οποία, έδωσε στη δημοσιότητα το προσωπικό της τηλεφωνικό αριθμό προκειμένου πολίτες να την καλούν και να της μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους. «Έχω δώσει δημόσια το κινητό μου και με παίρνουν τηλέφωνα παρέες και μου εκφράζουν τη στήριξή τους ή μου κάνουν ερωτήσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα ή μου λένε από εχθές το βράδυ «μην το βάζεις κάτω, θα μπούμε στις 25, θα μπούμε την επόμενη φορά, η νεολαία σε στηρίζει»», είχε αναφέρει σε συνέντευξή της.

Ο «ανοιχτός δίαυλος» με τους πολίτες είναι τόσο συνυφασμένος με την «Πλεύση Ελευθερίας», που δεν αποκλείονται από το κόμμα ούτε οι ληστές τραπεζών (!). Ναι, καλά διαβάσατε. Αν κάποιος είναι ληστής τραπεζών μπορεί να εγγραφεί στο κόμμα για να γνωριστεί καλύτερα με αυτό.

Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της «Πλεύση Ελευθερίας», στην ενότητα «θέλω να συστηθώ», το κόμμα ανάμεσα  στις «επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες στο κίνημα», που μεταξύ αυτών είναι «μάστορας», «οδηγός» ή «μάγειρας», αναγράφει και αυτή του «ληστή τραπεζών».

Αν μη τι άλλο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς ένας ληστής τραπεζών μπορεί να χρησιμεύσει στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου όμως, σίγουρα η Πλεύση Ελευθερίας έχει ένα πρωτότυπο και ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες.