Ακριβώς έναν χρόνο πίσω. Η Νότιγχαμ, στο εμβληματικό Γουέμπλεϊ, νικά (1-0) τη Χάντερσφιλντ στον τελικό για την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ και εξασφαλίζει το πολυπόθητο εισιτήριο. Ηταν η συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη, το όραμα που κατέθεσε σε μια ομάδα που ήταν κάποτε δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης αλλά είχε – έκτοτε – χάσει τη λάμψη της. Τώρα, την ξαναβρήκε ή ακόμη σωστότερα, βρίσκεται στον δρόμο να γνωρίσει στιγμές δόξας.

Χθες, έκλεισε ένας κύκλος 365 ημερών. Και μία ημέρα νωρίτερα, στο Λονδίνο, μετά το 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας, ποδοσφαιριστές και προπονητές της Νότιγχαμ χαμογέλασαν πλατιά για το γεγονός πως και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία, στη… βιτρίνα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Θα έλεγε κάποιος πως ήταν ο τελευταίος χορός της Νότιγχαμ Φόρεστ για τη σεζόν, ένας χορός που έφερε και τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο… χορτάρι!

Βλέποντας τις εικόνες, παρατηρείς πως ο ιδιοκτήτης της ιστορικής ομάδας είχε αποβάλει τελείως το άγχος. Δικαίως. Μετά τη νίκη επί της Αρσεναλ είχαν κριθεί τα πάντα και το ντεμαράζ της Φόρεστ έπιασε τόπο. Στο «Σέλχαρστ Παρκ» του Λονδίνου για την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, δεν είχε κάποιος αγωνία. Και όταν νικάς την Αρσεναλ, δείχνεις λες και υποδηλώνεις τις διαθέσεις σου για τη συνέχεια.

Ξεχωριστό κλίμα

Ωστόσο, η Νότιγχαμ κατάφερε να διευρύνει το αήττητο σερί της (1-1), με τον ασταμάτητο Ταϊβό Αβονίγι να πετυχαίνει το έκτο του γκολ – στα τελευταία 10 ματς της ομάδας του Στιβ Κούπερ. Ολοι γιόρτασαν μπροστά στους ενθουσιώδεις οπαδούς. Οχι, φυσικά δεν έχουν στον νου μόνο να δίνουν μάχη για την παραμονή στο Νότιγχαμ. Απλά, την ώρα που έχεις μείνει εκτός του κλαμπ των ισχυρών για 23 χρόνια, τότε πρώτα δίνεις μάχη να σταθεροποιηθείς στα υψηλά πατώματα, να μη ζαλιστείς που λένε, και αμέσως μετά καταστρώνεις πλάνα για την επόμενη σελίδα του βιβλίου. Στην Αγγλία, άλλωστε, τα πάντα δείχνουν ρευστά τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά της βαθμολογίας. Ολα αλλάζουν με εντυπωσιακούς ρυθμούς! Δεν είναι μικρή η επιτυχία της Νότιγχαμ. Ποιος μπορεί να προσπεράσει πως υποβιβάστηκε η πρωταθλήτρια του 2016, η Λέστερ; ‘Η να μη σταθεί στο γεγονός ότι άλλες ομάδες με δυνατό όνομα, όπως για παράδειγμα η Εβερτον, πάλεψαν σκληρά για να κρατηθούν στον αφρό; Χειροκρότημα, συνεπώς, για τους πρωταγωνιστές. Αποθέωση για τους παίκτες και τον (προπονητή) Κούπερ. Που έμεινε στο τιμόνι, δεν τον άλλαξαν στα δύσκολα και αυτό μέτρησε πολύ, σύμφωνα με τη γνώμη των περισσότερων. Κούπερ στην άνοδο, Κούπερ και στη σωτηρία.

Πριν από όλους όμως αποθεώθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το κοινό των Reds. Συνοδευόμενος από τον Κυριάκο Δουρέκα, κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο ο ιδιοκτήτης της Φόρεστ και ήθελε να συγχαρεί την ομάδα του και όταν το κοινό τον είδε, έμοιαζε λες και… έστησε πάρτι!

Τα…. ομολόγησε όλα ο φωτογραφικός φακός!

«What a fan base. What a club. What a season» γράφουν τα αγγλικά media για τους Reds αναδεικνύοντας αυτό το ξεχωριστό κλίμα στις τάξεις της Φόρεστ. Και ίσως τα καλύτερα να είναι μπροστά…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ