Οι συνοριοφύλακες στον Έβρο είναι σοκαρισμένοι με την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών. Οι πέντε συνοριοφύλακες, που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας και εμπλέκονται σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις παράνομης εισόδου, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Είναι το δεύτερο περιστατικό της τελευταίας πενταετίας. Δεν είχαμε καταλάβει τίποτα, αυτοί οι συνάδελφοι ήταν στην πρώτη γραμμή, δεν είχαν δώσει δείγμα παρανομίας και διαφθοράς, είναι ντροπιαστικό κομμάτι για την Ελληνική Αστυνομία. Μέχρι στιγμής είναι πέντε συνάδελφοι, σήμερα θα πάνε στον εισαγγελέα» είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Όσον αφορά την πιθανότητα να εμπλέκονται και άλλοι συνοριοφύλακες στο κύκλωμα ο κ. Γιαλαμάς τόνισε ότι «η έρευνα συνεχίζεται. Δεν πρέπει να αμαυρωθεί όλος αυτός ο αγώνας μας από μερικούς τέτοιους συναδέλφους μας. Είμαστε στην Ελληνική Αστυνομία και όταν μιλάμε για διαφθορά είναι ντροπιαστικό. Είναι καταδικαστέο».

«Μας σοκάρει το γεγονός ότι ήμασταν καθημερινά στην πρώτη γραμμή, στο ποτάμι και αυτοί συνεργάζονταν με τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών, τι να πεις, να δούμε πώς θα το ξεπεράσουμε», υπογράμμισε ο κ. Γιαλαμάς. Ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τον τρόπο που δρούσαν και για το λόγο αυτό περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα πουν στην απολογία τους σήμερα στον εισαγγελέα.