Η ατζέντα της ημέρας: Η νέα προεκλογική περίοδος – Τα «παζάρια» Ερντογάν – Οι αιτήσεις Κοινωνικού Τουρισμού

1

Και επίσημα προεκλογική περίοδος

2

Κυβερνοεπίθεση στην τράπεζα θεμάτων

  • Τι συνέβη; Η πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων δέχθηκε μεγάλης κλίμακας και διάρκειας κατανεμημένη επίθεση (DdoS) το πρωί της Δευτέρας με αποτέλεσμα να βγει εκτός λειτουργίας. Έτσι, κάποια σχολεία δεν πήραν έγκαιρα τα θέματα, οι εξεταζόμενοι μαθητές της Γ’ λυκείου αποχώρησαν από τα εξεταστικά κέντρα, χωρίς να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους (προαγωγικές και απολυτήριες).
  • Ποιοι θα δώσουν σήμερα; Για τους μαθητές της Γ’ λυκείου που δεν εξετάστηκαν, προβλέπεται να εξεταστούν σήμερα, Τρίτη.  Τα αποτελέσματα στα ΓΕΛ θα βγουν την Τετάρτη και στα ΕΠΑΛ απόψε το βράδυ.
  • Στη τελική ευθεία για τις πανελλαδικές: Παράλληλα, οι μαθητές ετοιμάζονται και για τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα διεξαχθούν και φέτος με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ενώ αλλαγές θα υπάρξουν στις θέσεις των εισακτέων στη Σχολή Ευελπίδων και τις αστυνομικές σχολές.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών αστυνομικοί στον Έβρο

  • Σήμερα στον εισαγγελέα: Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι πέντε αστυνομικοί που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, στον Έβρο, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία, μέσω επαφών που είχαν με κύκλωμα από την γειτονική χώρα.
  • Πού υπηρετούν οι συλληφθέντες; Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
  • Τι προέκυψε από την έρευνα; Προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών, κάνοντας τα «στραβά μάτια» όταν λάμβαναν σήμα από τα μέλη του κυκλώματος για τέτοιες μετακινήσεις.
4

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού

  • Πότε ανοίγει η πλατφόρμα; Σήμερα 30/5 στις 10:00 ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού εργαζομένων-ανέργων περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
  • Ποιοι είναι δικαιούχοι; Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Ποιοι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση; Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο.
5

Νέος γύρος για τα τουρκικά F-16

  • Επικοινωνία Μπάιντεν-Ερντογάν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε χθες στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.
  • Η αναφορά στα F-16: Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Ερντογάν έθεσε το ζήτημα της απόκτησης αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, ενώ από την πλευρά του ο Μπάιντεν ζήτησε από την Άγκυρα να άρει τα εμπόδια που θέτει στην προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
  • Η πρόσκληση στο Βερολίνο: Παράλληλα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε στο Βερολίνο τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Τουρκίας με στόχο να δώσει ξανά «νέα ώθηση» στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr