Είναι γνωστό ότι τα παιδιά πειραματίζονται με την υφή και τη γεύση διαφόρων αντικειμένων. Ένας 4χρονος στις ΗΠΑ κατάπιε 40 τσίχλες και υποβλήθηκε σε επέμβαση καθώς αυτές είχαν μετατραπεί σε μάζα στο στομάχι του, μπλοκάροντας την πεπτική λειτουργία.

Σύμφωνα με τη Mirror οι γιατροί, με επικεφαλής τον Δρ. Chizite Iheonunekwu στην κλινική Cleveland, έκαναν αξονική, είδαν τη μάζα από τις τσίχλες στο στομάχι (που έπιαναν το 25% του χώρου) και αναγκάστηκαν να την τραβήξουν από το λαιμό του.

Το αγόρι, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, είναι εκτός κινδύνου. Ωστόσο οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι είναι πολύ τυχερός γιατί αν οι τσίχλες είχαν μπλοκάρει τα έντερά του, θα πέθαινε. Όπως διευκρίνισαν αν τρυπηθούν τα τοιχώματα των εντέρων τότε μπορεί να υπάρξει διαρροή στο σώμα, που θα αποβεί μοιραία.

Διάρροιες και πόνος

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε στο JEM Reports όσα παιδιά πάνε στα νοσοκομεία με πόνο στο στομάχι και διάρροια θα πρέπει να εξετάζονται για την πιθανότητα να έχουν καταπιεί ξένο σώμα.

Όπως είπε η μητέρα του αγοριού, την ημέρα του περιστατικού ο τετράχρονος είχε καταναλώσει ένα ολόκληρο κουτί τσίχλες χωρίς ζάχαρη. Εκείνη κάλεσε αμέσως τους γιατρούς που συνέστησαν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο μόνο στην περίπτωση που παραπονιόταν για πόνο στο στομάχι του. Λίγες ώρες αργότερα ο 4χρονος ξεκίνησε να πονάει και να κάνει διάρροιες, με τη μητέρα του να τον μεταφέρει στα επείγοντα. Οι γιατροί έβαλαν έναν μεταλλικό σωλήνα στον λαιμό του και με μία λαβίδα τράβαγαν κομμάτια από τις τσίχλες. Τελικά κατάφεραν να τις βγάλουν όλες μετά από πολλές προσπάθειες, καθώς ο 4χρονος ήταν υπό την επήρεια ολικής νάρκωσης.