Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν τον Μάιο του 2007 από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο του Αλγκάρβε, την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν σε κοντινό εστιατόριο.

Και ενώ πριν από λίγες μέρες οι πορτογαλικές Αρχές, επικουρούμενες από τη γερμανική Αστυνομία, ξεκίνησαν έρευνες σε ένα φράγμα, κοντά στην περιοχή από το σημείο όπου εξαφανίστηκε μικρή Βρετανίδα, ένα νέο -ανεπιβεβαίωτο- στοιχείο προκαλεί ερωτήματα.

Ένα ζευγάρι Βρετανών ισχυρίζεται ότι βρήκε έναν βωμό, σε μια περιοχή κοντά στο φράγμα που έκανε έρευνες η Αστυνομία. Ο Ραλφ και η Ανν, ένα ζευγάρι συνταξιούχων ανακάλυψε το αυτοσχέδιο μνημείο, στο οποίο υπήρχε μια φωτογραφία του εξαφανισμένου κοριτσιού, πέτρες και  λουλούδια. Όπως υποστηρίζουν το φωτογράφισαν και το έστειλαν στους πορτογάλους ντετέκτιβ, όμως δεν έλαβαν καμία απάντηση. Λίγες μέρες μετά ο βωμός εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

«Επικοινώνησα αμέσως με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία στη Γερμανία, τους είπα τι είχαμε βρει και μου απάντησαν μέσα σε λίγες ώρες. Ήθελαν να μάθουν όλα όσα είχαμε δει και στη συνέχεια μου ζήτησαν να τους στείλω τις φωτογραφίες και μου έστειλαν έναν χάρτη του ταμιευτήρα, ζητώντας μου να τους δείξω πού ήταν οι πέτρες. Ήταν μισό μίλι μακριά από το σημείο που έσκαβε η Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα» είπε ο Ralf στη Mail on Sunday.

Η Ann αναφέρει ότι ταξίδεψε στο Wiesbaden για να δώσει κατάθεση και έδειξε στους Γερμανούς ντετέκτιβ τις φωτογραφίες που τράβηξαν από τον βωμό στο φράγμα, που απέχει μόλις λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο από το εξοχικό τους σπίτι. «Τώρα που το σκέφτομαι ανατριχιάζω γιατί όταν είδαμε πού έψαχνε η Αστυνομία τις τελευταίες ημέρες, ήταν ακριβώς το σημείο που ήταν οι πέτρες του βωμού» λέει.

Η γερμανική αστυνομία δεν έχει σχολιάσει τους ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς του ζευγαριού. Υπενθυμίζουμε ότι βασικός ύποπτος για την υπόθεση είναι ο 45χρονος Christian Brueckner, που πιστεύεται ότι απήγαγε και δολοφόνησε το κορίτσι. Ο Brueckner βρίσκεται σε γερμανική φυλακή για τον βιασμό μιας γυναίκας στην Praia da Luz το 2005 και είναι ύποπτος για περαιτέρω βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που διαπράχθηκαν στην περιοχή μεταξύ 2000 και 2017.