Σε εξέλιξη είναι η αστυνομική και η δικαστική έρευνα μετά την αποκάλυψη που έκανε το Βήμα της Κυριακής και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος για τους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία χειρουργήθηκαν από τον ίδιο καρδιοχειρουργό και, όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους, χάθηκαν από πλημμελείς ενέργειές του.

«Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία»

Ο γιατρός, μιλά για πρώτη φορά, και μέσω του MEGA ξεκαθαρίζει πως οι θάνατοι δεν είναι αυτοί που καταγγέλλονται, σημειώνοντας ωστόσο πως επειδή οι περιπτώσεις που χειρουργεί είναι δύσκολες, υπάρχει μια μικρή θνητότητα.

«Πρώτον, δεν έχω 15 περιστατικά που πέθαναν. Έχω χειρουργήσει 1.000 περιστατικά. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία. Τίποτα. Ο εισαγγελέας είναι εδώ, μπορούν να ρωτήσουν. Χειρουργώ δύσκολα, περίπλοκα περιστατικά. Υπάρχει μια θνητότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μηδέν, κυμαίνεται μεταξύ 1,7% και 2,3%. Έχω μια τράπεζα δεδομένων. Μπορώ να τα βγάλω αναλυτικά και να τους τα δώσω. Δεν έχω 15 θανάτους», σημειώνει αρχικά ο ίδιος.

«Είναι εκδίκηση γιατί χάλασα την πιάτσα»

Όπως συμπληρώνει κανένας γονιός, από αυτούς που τον καταγγέλλουν, δεν τον έχει πλησιάσει, με τον καρδιοχειρουργό να μιλά για «εκδίκηση».

«Τίποτα, τίποτα. Όταν τα παράτησα κι έφυγα και πήρα τη σύνταξή μου από τη Γενεύη, έκλεισα το ελβετικό ίδρυμα και άνοιξα το ελληνικό ίδρυμα. Κι όλοι οι δωρητές (…), υπάρχει διαφάνεια, μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους λογαριασμούς. Κι αν θέλετε μπορώ να τα στείλω στον Εισαγγελέα να κάνει την έρευνα να δούνε. Να δούνε αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα, προς τον [όνομα του]. Όλα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δεν τρομάζω. Τρομάζω μόνο από τον Θεό. Ήταν ένας συνάδελφος, πρώην διευθυντής, τα παράτησε κι έφυγε. Νομίζω ότι είναι αυτή η έχθρα αυτού του συναδέλφου. Και μετά ξεκίνησαν από το 2019 – 2020 αυτές οι ανώνυμες επιστολές – καταγγελίες χωρίς όνομα και χωρίς υπογραφή. Είναι θέμα εκδίκησης» λέει και καταλήγει:

«Αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Έρχεται κάποιος με παγκόσμια φήμη. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Δε ζητάει τις αμοιβές που ζητάει, πληρώνει και μετά για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι. Έχω χαλάσει την πιάτσα. Είναι απλά τα πράγματα».