Ποιόν προτιμά για αξιωματική αντιπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης;  Τι θέση παίρνει για την κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς εν όψει των επερχόμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου;

Ο Κυριάκος Μηστοτάκης αποστασιοποιήθηκε από την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο κομμάτων τονίζοντας ότι δεν τον αφορά τι συμβαίνει στους κόλπους της αντιπολίτευσης, ενώ υπογράμμισε πως φιλοδοξία του ίδιου είναι μια ισχυρή κυβέρνηση ενός κόμματος, απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο μια κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμα και με το ΠαΣοΚ.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε και αιχμές και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αναφέροντας ότι εκείνος επέλεξε να «κόψει τις γέφυρες». «Από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδος του ΠαΣοΚ δεν ήθελε να έχει καμία επικοινωνία μαχζί μου και με τη Νέα Δημοκρατία, είχε μια σαφή στρατηγική που την υπηρέτησε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Εν μέσω της συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε για το ποια πολιτική δύναμη θα προτιμούσε στην αξιωματική αντιπολίτευση, με την ερώτηση να τον αιφνιδιάζει και να χαμογελά. Συγκεκριμένα, στον πρωθυπουργό τέθηκε το ερώτημα αν προτιμάει τον Νίκο Ανδρουλάκη ή το Αλέξη Τσίπρα, με το κ Μητσοτάκη να δίνει «διπλωματική» απάντηση,  απορρίπτοντας στην ουσία τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε ότι απέτυχε τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση.

«Θα σεβαστών την κρίση του ελληνικού λαού. Πρέπει να σας πως όμως, έχουν δίκιο κάποιοι αναλυτές να επισημαίνουν ότι σίγουρα μια ώριμη Δημοκρατία χρειάζεται και μια αξιόπιστη αντιπολίτευση και αυτό το οποίο είδαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Τι θα γίνει από εδώ και στο εξής δεν είναι κάτι που ξέρω».

Αυτή η αναφορά, όπως εκτιμάται, επί της ουσίας, «κλείνει το μάτι» στον Νίκο Ανδρουλάκη. Διότι δεν είναι μόνο οι πολιτικοί αναλυτές που επισημαίνουν ότι η χώρα χρειάζεται αξιόποστη αντιπολίτευση. Το επισημαίνει, ως σημαία του, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ που συμπίπτει με τον Πρωθυπουργό και σε μια άλλη εκτίμηση. Ότι ο κ. Τσίπρας απέτυχε τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση.