«ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» παρουσιάζει εκτάκτως το Σάββατο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα:

Ουμπέρτο Εκο

Η Ιστορία της Λογοτεχνίας του 20ού αιώνα

Αυτή την εβδομάδα:

Τα ύφη και οι τεχνικές

Tα ιδεολογικά ρεύματα όσο και οι μεγάλοι δημιουργοί που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα με το πρωτοποριακό ή απαράμιλλης πνοής έργο τους.

Τόμας Μαν, Μαρσέλ Προυστ, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Ναζίμ Χικμέτ, Κωνσταντίνος Καβάφης.

Η παρούσα έκδοση επιχειρεί μια λογοτεχνική ανασκόπηση του 20ού αιώνα, εξετάζοντας τόσο τα ιδεολογικά ρεύματα όσο και τα πρόσωπα που τον σημάδεψαν με το πρωτοποριακό ή απαράμιλλης πνοής έργο τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στιλιστική σφραγίδα που διακρίνει τη λογοτεχνική παραγωγή των μεγάλων δημιουργών καθώς και στις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν μεταβάλλοντας εκ θεμελίων το λογοτεχνικό πεδίο της συγκεκριμένης περιόδου. Ετσι, αναλύεται το έργο σπουδαίων λογοτεχνών όπως ο Τζέιμς Τζόις, ο Τόμας Μαν, ο Μαρσέλ Προυστ, ο Ρόμπερτ Μούζιλ, ο Φερνάντο Πεσσόα, ο «δικός» μας Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Ίταλο Καλβίνο κ.ά., ενώ εξετάζονται εις βάθος τεχνικές όπως ο εσωτερικός χρόνος και ο εσωτερικός μονόλογος που σε μεγάλο βαθμό διαφοροποιούν τον λογοτεχνικό 20ό αιώνα έναντι του 19ου αιώνα.

Ενα έργο σύγχρονο και κατανοητό για όλους.

Ακόμα

ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ

Η απίστευτη ιστορία ζωής του ολλανδού ζωγράφου.

Ενας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες και ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών.

Η απίστευτη ιστορία ζωής του oλλανδού ζωγράφου του οποίου η φήμη εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα μετά το θάνατό του ώστε να αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες του εξπρεσιονισμού, του φωβισμού και της αφηρημένης τέχνης και ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών.

Oσα δεν ξέρεις για τον Βαν Γκογκ σε μια πρωτότυπη έκδοση με συναρπαστική εικονογράφηση.

Στα πρώιμα έργα του Βαν Γκογκ συγκαταλέγονται πίνακες και σκίτσα που ζωγράφισε στην ηλικία των 27-28 ετών!

Αρχικά, ασχολήθηκε με το είδος της ρωπογραφίας με ρεαλιστικές αναφορές…

Αναφερόμενος στο είδος της ρωπογραφίας, ο Βαν Γκογκ έγραψε σε ένα γράμμα στον αδελφό του Τεό:

«Πώς θα καταφέρω να ζωγραφίσω ό,τι αγαπώ;».

Εκτιμούσε τους εργάτες πολύ περισσότερο από ό,τι τα έργα του!

«O πατέρας µου ήταν πάστορας σε ένα µικρό ολλανδικό χωριό. Στα έντεκά µου, ξεκίνησα το σχολείο, το οποίο παρακολούθησα έως τα δεκάξι. Θα το πιστέψετε αν σας πω ότι εγώ, ο διάσηµος Βίνσεντ Βαν Γκογκ, δεν ήµουν καθόλου καλός µαθητής στο σχολείο;

Στα δεκαπέντε µου, εξαιτίας της κακής µου σχολικής επίδοσης και χάρη στον θείο µου, µε προσέλαβαν στον οίκο έργων τέχνης Γκουπίλ.

Ημουν ντροπαλός και ζούσα απομονωμένος. Πάντα ήμουν ευαίσθητος.»

Βαν Γκογκ

Και

ΒHMAgazino

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25

(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Όσα δεν ξέρεις για τον Βίνσεντ Βαν Γκοκ»: €0,80 & «ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ, Η Ιστορία της Λογοτεχνίας #1»: €1,45)