Η ατζέντα της ημέρας: O «σουλτάνος» Ερντογάν – Η Βουλή της μίας ημέρας – To «sweep» του Ολυμπιακού

1

Πρόεδρος ξανά ο Ερντογάν

2

Ορκίστηκαν οι «300»

  • Βουλευτές για μία ημέρα: Ορκίστηκε χθες η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Σήμερα ωστόσο, μετά την εκλογή του προεδρείου αναμένεται η διάλυσή της με Προεδρικό Διάταγμα, και η προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου.
  • Πότε έγινε ξανά κάτι τέτοιο; Πρόκειται για τη δεύτερη «φευγαλέα» Βουλή στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, μετά την, επίσης διήμερης διάρκειας, Βουλή, που προέκυψε από τις κάλπες της 6ης Μαΐου 2012.
  • Η διαδικασία σήμερα: Στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η εκλογή του Προέδρου της Βουλής, καθώς και τριών Αντιπροέδρων, δύο Κοσμητόρων και τεσσάρων Γραμματέων από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενός Αντιπροέδρου, ενός Κοσμήτορα και ενός Γραμματέα από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενός Αντιπροέδρου και ενός Γραμματέα από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς και ενός Αντιπροέδρου από τις υπόλοιπες δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Η τακτική ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ

  • Οι επιδιώξεις Μητσοτάκη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σύμφωνα με συνομιλητές του και με τα όσα ο ίδιος μεταδίδει πλήρη επίγνωση των προκλήσεων και των απαιτήσεων που διαμόρφωσε το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου θέτοντας πλέον τέσσερις βασικές προτεραιότητες μεταξύ των οποίων ο περιορισμός της αλαζονείας και η κινητοποίηση των βουλευτών.
  • Η τελευταία ευκαιρία του Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί από την πλευρά του να ανασυνταχθεί ελπίζοντας να μη γίνει «φάντασμα του εαυτού του». Το πολιτικό μέλλον του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον ανοιχτό και όλα θα κριθούν μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
  • Η τακτική Ανδρουλάκη: Να πείσει ότι αποτελεί «εναλλακτική κυβερνητική λύση» θέλει η Χαριλάου Τρικούπη που φιλοδοξεί να γίνει Αξιωματική Αντιπολίτευση και δεν το κρύβει. Η στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως στόχο δύο δεξαμενές ψηφοφόρων. Η πρώτη είναι οι ψηφοφόροι του Κέντρου που αμφιταλαντεύθηκαν μεταξύ ΝΔ και ΠαΣοΚ και η δεύτερη είναι αυτή των κεντροαριστερών ψηφοφόρων με αντιδεξιά χαρακτηριστικά.
4

Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα

  • Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται σήμερα; Τη Δευτέρα θα καταβληθούν 809,8 εκατ. ευρώ για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Ιουνίου σε 1.562.242 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
  • Πότε πληρώνονται τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ; Την Τετάρτη 31 Μαΐου θα πληρωθούν τα επιδόματα μεταξύ των οποίων το επίδομα παιδιού, τα αναπηρικά επιδόματα και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
  • Το συνολικό ποσό: Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περί τα 2 δισ. ευρώ σε σχεδόν 4,9 εκατομμύρια δικαιούχους.
5

Με sweep στους τελικούς ο Ολυμπιακός

  • Ανετος με ΠΑΟΚ: Στους τελικούς των play off της Basket League προκρίθηκε ο Ολυμπιακός μετά την άνετη επικράτησή του επί του ΠΑΟΚ με 75-64 στο ΣΕΦ, «σκουπίζοντας» τη σειρά με 3-0.
  • Οι πρωταγωνιστές: Ο Σάσα Βεζένκοφ (19π.) και ο Κώστας Σλούκας (17π., 7 ασίστ) απλοποίησαν τα πράγματα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα
  • Ποιος θα είναι αντίπαλος στους τελικούς; Οι Πειραιώτες περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλό τους το βράδυ της Τρίτης (30/5), που θα προκύψει απ’ τον νικητή του πέμπτου αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι (2-2).
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr