Η έκρηξη, που προκάλεσε ζημιές σε κτίριο γραφείων στην πόλη Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας, ανατολικά της Κριμαίας, προκλήθηκε από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

«Υπάρχουν κάποιες ζημιές σε κτίρια, όμως κρίσιμες υποδομές δεν έχουν πληγεί. Και, το πιο σημαντικό, δεν υπάρχουν απώλειες», έγραψε ο κυβερνήτης Βενιαμίν Κοντρατίεφ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Νωρίτερα Ρώσοι αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ουκρανία έπληξε δύο περιοχές στη νότια Ρωσία με ρουκέτα και drone παρότι ο πύραυλος καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας.

Στην πόλη Κρασνοντάρ έκρηξη κατέστρεψε κτίριο κατοικιών και γραφείων, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι πηγές αυτές δεν είπαν τι προκάλεσε την έκρηξη παρότι τα ρωσικά μμε ανέφεραν ότι επρόκειτο για επίθεση με drone.

Μη επιβεβαιωμένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα drone να πετάει πάνω από την πόλη.

«Όλες οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών βρίσκονται επί τόπου. Η αιτία του περιστατικού διερευνάται. Οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν ήρεμοι», έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος του Κρασνοντάρ Γεβγκένι Ναούμοφ.

Στη γειτονική περιφέρεια του Ροστόφ ο τοπικός κυβερνήτης είπε ότι ένας ουκρανικός πύραυλος κατερρίφθη χθες Πέμπτη από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στο Μοροζόφσκ, όπου βρίσκεται μια ρωσική αεροπορική βάση.

«Στην περιοχή του Μοροζόφσκ, ένα σύστημα της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψε έναν ουκρανικό πύραυλο. Ο στρατός επιτελεί το έργο του. Παραμείνετε ήρεμοι», είπε ο κυβερνήτης του Ροστόφ Βασίλι Γκολούμπεφ.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, που συγκλονίστηκε στις αρχές της εβδομάδες από επιδρομή ενόπλων, δήλωσε πως η περιοχή υπέστη δεκάδες πυρά πυροβολικού τις τελευταίες 24 ώρες.

Στο Telegram, ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ ανέφερε πως το χωριό Κοζίνκα, στον τομέα Γκραϊβορόν, όπου εισέδυσαν οι ένοπλοι, επλήγη από 132 οβίδες όλμων και κανόνια.

Πολλά κτίρια στην περιοχή υπέστησαν ζημιές, δήλωσε ο κυβερνήτης, σύμφωνα με τον οποίο δεν υπάρχουν θύματα.

Η περιοχή πλήττεται συχνά από πυρά για τα οποία η Μόσχα κατηγορεί τον ουκρανικό στρατό, μερικές φορές φονικά, όμως σπάνια είναι τόσο συνεχή.

Ο κυβερνήτης δήλωσε πως η περιοχή Μπελγκορόντσκι, που περιβάλλει την περιφερειακή πρωτεύουσα Μπέλγκοροντ, επλήγη από 14 πυρά, κυρίως από drones, ένα από τα οποία εξαπέλυσε βόμβα σε διοικητικό κτίριο καταστρέφοντας τη στέγη και σπάζοντας τα τζάμια του κτιρίου.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, 12 πυρά έπληξαν την περιοχή Βολοκονόφσκι, στη μεθόριο με την ουκρανική επαρχία Χάρκοβο, και επιθέσεις πυροβολικού και drones έπληξαν εκείνον του Κρασνοϊάρσκι, στη μεθόριο με την ουκρανική επαρχία Σούμι.

Η περιοχή που περιβάλλει την κοινότητα Τσεμπεκίνο επλήγη από 35 πυρά, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, κυρίως οβίδες όλμου, πυροβολικού και επίθεση με drone εναντίον αγροτικής επιχείρησης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα ζώο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ