Η μικρού μήκους ταινία «Αγόρια στο ντους» ξεσήκωσε μεγάλη θύελλα στην ελληνική κοινωνία. Κι αυτό γιατί μια δασκάλα δημοτικού αποφάσισε να την προβάλλει στους μαθητές της. Οι γονείς των μαθητών αντέδρασαν πολύ έντονα, με ορισμένους μάλιστα να χαρακτηρίζουν να ισχυρίζονται ότι η ταινία είναι «ερωτικού περιεχομένου».

Στάλθηκε μάλιστα μέχρι και εξώδικο που ζητά από τη διεύθυνση του σχολείου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και το υπουργείο Παιδείας να διαπιστωθεί αν η ταινία ήταν εγκεκριμένη για προβολή στο πλαίσιο του σχολείου.

Σχετικά με το περιστατικό τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης στέκεται στο πλευρό της δασκάλας και ζητά από τον νέο υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας, να υπερασπιστεί την ίδια και το σχολείο.

«Τέσσερα χρόνια ΝΔ αποδείχτηκαν καταστροφικά για το κλίμα Δημοκρατίας… Μέσα σε αυτή τη ζοφερή ατμόσφαιρα, θέριεψαν ο άκρατος ανταγωνισμός και τα φαινόμενα μπούλινγκ» λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Κάνει λόγο για «απαράδεκτες επιθέσεις» προς την εκπαιδευτικό, που «τόλμησε να προβάλει στην τάξη την ταινία, η οποία έχει αποσπάσει δεκάδες διεθνή βραβεία και προτείνεται για ηλικίες από 11 έως 18 ετών».

Καταλήγει ζητώντας ξανά από το υπουργείο Παιδείας να σταθεί έμπρακτα δίπλα της και να δείξει «ότι ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση και στην Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Η δήλωση του πρ. υπουργού Παιδείας και υποψήφιου βουλευτή Α’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Φίλη:

Τέσσερα χρόνια ΝΔ αποδείχτηκαν καταστροφικά για το κλίμα Δημοκρατίας και ανοχής στη διαφορετικότητα, που πρέπει να είναι κεντρικός στόχος της εκπαίδευσης. Συντηρητική παλινόρθωση, οπισθοδρόμηση και επιστροφή στο καθεστώς του φόβου και της τρομοκρατίας, αυταρχισμός. Όλα αυτά που δεν μπόρεσαν να κρυφτούν πίσω από τις βιτρίνες των «εργαστηρίων δεξιοτήτων» ή των διαδραστικών ψηφιακών μέσων.

Μέσα σε αυτή τη ζοφερή ατμόσφαιρα, θέριεψαν ο άκρατος ανταγωνισμός και τα φαινόμενα μπούλινγκ, ενώ οι ακροδεξιές και οι ρατσιστικές απόψεις βρήκαν εύφορο έδαφος να αναπτυχθούν.

Έτσι αυτές τις μέρες υπουργείο Παιδείας, ΙΕΠ και διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν έχουν βρει μία λέξη συμπαράστασης να πουν και να υψώσουν ασπίδα προστασίας στη δασκάλα της Δ’ Δημοτικού συγκεκριμένου σχολείου που έχει γίνει στόχος απαράδεκτων επιθέσεων επειδή τόλμησε να προβάλει στην τάξη την ταινία «Αγόρια στο ντους» σχετική με τη βασανιστική για τα αγόρια κατασκευή του «ανδρισμού» και της «τοξικής αρρενωπότητας», η οποία έχει αποσπάσει δεκάδες διεθνή βραβεία και προτείνεται για ηλικίες από 11 έως 18 ετών.

Δικηγόρος γνωστός για την υποστήριξή του στο κόμμα Κασιδιάρη και για ομοφοβικές αναρτήσεις έστειλε εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας, στον διευθυντή σχολείου και στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στρεφόμενος εναντίον της δασκάλας. Ταυτόχρονα κλιμακώνεται στο διαδίκτυο ένα κυνήγι μαγισσών που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί το νέο υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας, σε αντίθεση με την προκάτοχό του, να υπερασπιστεί το δημόσιο σχολείο της Δημοκρατίας, της ανοχής, της συμπερίληψης.

Το υπουργείο Παιδείας συμβολικά και έμπρακτα να σταθεί στο πλευρό της άξιας αυτής εκπαιδευτικού και να στείλει το μήνυμα ότι ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση και στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.