Η Warner Bros. κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας «The Color Purple» (Το Πορφυρό Χρώμα) σε σκηνοθεσία του Blitz Bazawule δίνοντας μία πρώτη ματιά στη συγκινητική ιστορία της Σίλι, μιας νεαρής Αφροαμερικανίδας που ζει στο Νότο στις αρχές του 20ού αιώνα και έχει κακοποιηθεί τόσο από τον πατέρα όσο και από τον σύζυγό της.

Η Οprah Winfrey και οι Steven Spielberg, Scott Sanders και Quincy Jones ενώνουν τις δυνάμεις τους για την νέα κινηματογραφική μεταφορά του επιτυχημένου μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ βασισμένο στο βιβλίο της Alice Walker του 1982.

Σημειώνεται ότι ο Spielberg μετέφερε το βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα τρία χρόνια μετά από την έκδοσή του στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστριες τις Οprah Winfrey και Whoopi Goldberg κερδίζοντας 11 υποψηφιότητες για Οσκαρ.

Οπως αναφέρει το Variety στην επιτυχημένη του πορεία στο θεατρικό σανίδι το 2005 συγκέντρωσε 11 υποψηφιότητες για Tony, ενώ το 2016 κέρδισε δύο βραβεία Tony, ένα εκ των οποίων για την ερμηνεία της Cynthia Erivo στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στιγμιότυπο από το τρέιλερ της νέας ταινίας «The Color Purple».

Η Fantasia Barrino υποδύεται την Σίλι, ένα ρόλο που ενσάρκωσε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 2007.  Στο πλευρό της οι Danielle Brooks, Taraji P. Henson, Colman Domingo,  Ciara, Deon Cole και Halle Bailey.

Η ταινία αναμένεται να κάνει το ντεπούτο της στις αμερικανικές  αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου και παγκόσμια πρεμιέρα στις 18 Ιανουαρίου 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ