Η ατζέντα της ημέρας: Επέστρεψε τη διερευνητική ο Μητσοτάκης – Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Τσίπρα – Τον Ερντογάν στηρίζει ο Ογάν

1

Επέστρεψε τη διερευνητική ο Μητσοτάκης

2

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη - Τσίπρα

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Σκότωσε τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε

4

Τον Ερντογάν θα στηρίξει στο β’ γύρο ο Σινάν Ογάν

  • Η ανακοίνωση: Ο εθνικιστής Ογάν, ο οποίος ήρθε τρίτος στις τουρκικές προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τον Ερντογάν στον δεύτερο γύρο, σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα τη Δευτέρα.
  • Η σημασία της στήριξης: Η στήριξη του Ογάν στον Ερντογάν θεωρείται καθοριστικής σημασίας καθώς στον πρώτο γύρο ο εθνικιστής υποψήφιος είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ποσοστό 5,17%.  
  • Οι μονομάχοι του β’γύρου: Υπενθυμίζεται ότι στον δεύτερο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών θα τεθούν αντιμέτωποι ο νυν πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που συγκέντρωσε 49,52% στον πρώτο γύρο και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που συγκέντρωσε 44,88%.
5

Κάνες: Το Ολοκαύτωμα από τη σκοπιά που δεν είδαμε ποτέ

  • Η ταινία: Μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση πάνω στο επίμαχο θέμα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων αποπειράθηκε με επιτυχία ο Βρετανός σκηνοθέτης Τζόναθαν Γκλέιζερ με την ταινία «The zone of interest» (Η ενδιαφέρουσα ζώνη).
  • Τα σχόλια: Η ταινία, η οποία προβλήθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της 76ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ των Καννών, προκάλεσε, ως επί το πλείστον, θετικότατα σχόλια.
  • Το ερώτημα που θέτει η ταινία: Τι μπορεί να σημαινε ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεων των Εβραίων όπως του Αουσβιτς για τους ίδιους τους Γερμανούς που είχαν την ευθύνη της διαχείρισής του;
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις