Είναι η πρώτη χρονιά που βλέπουμε σε εθνικές εκλογές να λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Φέτος, η διαδικασία είναι διαφορετική. Σε κάθε κέντρο ψηφοφορίας λειτουργεί χώρος υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα. Οι συγκεκριμένοι χώροι βρίσκονται στο ισόγειο του εκάστοτε σχολείου, όσο πιο κοντά γίνεται στην είσοδο.

Έτσι, με την προσέλευση των εκλογέων, ενημερώνεται ο/η δικαστικός/ή αντιπρόσωπος που μεταβαίνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παρέχοντας όλα τα ψηφοδέλτια και τον απαιτούμενο φάκελο.

Ο/η ψηφοφόρος θα μπορεί να μπει στο παραβάν μαζί με τον/την συνοδό του, αν το επιθυμεί, με την παρουσία όμως και του/της δικαστικού/ής αντιπρόσωπου να είναι σε αυτή την περίπτωση απαραίτητη. Μετά την έξοδό του, ο/η δικαστικός/ή αντιπρόσωπος παίρνει τον φάκελο, τον μεταφέρει στο αντίστοιχο εκλογικό τμήμα και τον ρίχνει στην κάλπη.

«Είναι μία καινούργια υπηρεσία για τις εκλογές για άτομα με ειδικές ανάγκες για άτομα που δεν μπορούν να ανέβουν σκαλοπάτια ειδοποιούμε τον δικαστικό αντιπρόσωπο να κατέβει σε μία αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη  για να μην χρειαστεί αυτά τα άτομα να ανέβουν σκάλες», είπε μία υπεύθυνη για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Στα σχολεία που λειτουργούν τα συγκεκριμένα τμήματα,  παρευρίσκεται υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος και θα έχει τη συνολική ευθύνη για την υποδοχή των εκλογέων και την επικοινωνία με τον/την δικαστικό/ή αντιπρόσωπο.