Στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Το συγκεκριμένο γυμνάσιο είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον κ. Παπανδρέου, αφού σε αυτό μαθήτευσαν ο συνονόματος παππούς του και επίσης πρώην πρωθυπουργός, αλλά και άλλοι δύο πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας, ο Στυλιανός Γονατάς και ο Δημήτριος Μάξιμος.

Απερχόμενος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ο Ελληνισμός έχει τεράστιες δυνατότητες και με τη ψήφο μας πρέπει να αλλάξουμε την Ελλάδα.

«Μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία πιο δίκαιη, πράσινης ανάπτυξης, συμμετοχική και βέβαια με πολιτισμό, αξιοπρέπεια για όλους και ελπίδα για τους νέους. Αλλά πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα, με την ψήφο μας σήμερα, αλλά και τη συμμετοχή μας καθημερινά. Να σταματήσει η λεηλασία του πλούτου του ελληνικού λαού υπέρ των λίγων και ισχυρών, ο αφελληνισμός της οικονομίας μας, η υπονόμευση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και βέβαια θα ζούμε και συνεχείας κρίσεις αχρείαστες. Για αυτό εύχομαι σε όλους, εδώ σε αυτά τα σχολεία, στον χώρο της παιδείας, να είναι σύμμαχος όλων μας η γνώση στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος».