«Ευχαριστώ από καρδιάς τα εκατομμύρια των Ελλήνων που και πάλι ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία τον μεγάλο και αδιαμφισβήτητο νικητή. Με την ψήφο τους έδειξαν πως αναγνωρίζουν τα μεγάλα βήματα που έκξανε η χώρα. Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή», ανέφερε κατά την έναρξη της δήλωσής του αναφορικά με τα αποτελέσματα των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα έκανε λόγο για «πολιτικό σεισμό». 

«Οι πολίτες μας ζήτησαν να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο της προόδου Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ ακόμα πιο σκληρά για να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας», τόνισε ο ίδιος. 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις συνταγματικές επιταγές αναφορικά με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, επαναλαμβάνοντας την πάγια άποψή του ότι η χώρα δεν μπορεί να εμπλακεί σε ατελέσφορα κομματικά παζάρια. Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ενωτικά όπως είπε χαρακτηριστικά, σε όλους όσοι δίστασαν να κάνουν αυτή τη φορά το βήμα και τόνισε με νόημα, πως με αυτοκριτική και την επιδίωξη για διαρκή βελτίωση θα βαδίσουμε προς την Ελλάδα του 2027. «Απόψε κλείνει ένας κύκλος και ταυτόχρονα ανοίγει ένας άλλος τον οποίο και θα διανύσουμε μαζί» είπε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.