Οι κάλπες βρίσκονται στην θέση τους και οι πρώτοι πολίτες έχουν φτάσει στα εκλογικά κέντρα για να «ρίξουν» την ψήφο τους, ενώ σε λίγες ώρες θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44o δημοτικό σχολείο Αθηνών στις 12:00.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς στις 10:30. Ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, στον Έβρο, και στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις 09:30 στο 27ο και 30ο Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης.Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα, Σέρρες και Α’ Πειραιά.

Στις 09:45 ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο, τον Νότιο Τομέα και την Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο 152ο Εκλογικό Τμήμα Λαμίας στις 10:00. Ο ΓΓ του ΚΚΕ έχει επιλέξει ως εκλογικές του περιφέρειες τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Α’ Θεσσαλονίκης και Φθιώτιδα.

Το 1ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Ελευθερίου-Κορδελιού θα επισκεφτεί ο Κυριάκος Βελόπουλος στις 11:30 προκειμένου να ψηφίσει. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, στην Λάρισα και στην Αχαΐα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ψηφίσει στις 09:30 στα Εκλογικά Τμήματα 436-439 στο Πέραμα.Ο ΓΓ του ΜέΡΑ25 είναι υποψήφιος στην Β’ Πειραιά, Α’ Αθήνας και Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 19:00 το απόγευμα. Όλοι οι πολίτες έχουν δώδεκα ώρες στη διάθεσή προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.