Στο ερώτημα γιατί ο πολίτης να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές απάντησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο Βήμα ο υποψήφιος βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης, λέγοντας πως «η χώρα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα μπροστά της και μία υπεύθυνη Κυβέρνηση με ένα πρόγραμμα που θα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας».

Ο ίδιος τόνισε πως το δίλημμα της κάλπης είναι σταθερότητα και πρόοδος ή πειραματισμός και οπισθοδρόμηση, ενώ για τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεννόησης».

Όσον αφορά την υποψηφιότητά του στα Νότια, ο κ. Σπανάκης ανέφερε ότι στόχος του είναι να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του και να τους εκπροσωπήσει επάξια στην επόμενη Βουλή»

Ποιο είναι το ζήτημα στη διαχείριση του οποίου η ΝΔ υπερέχει και θα ωθήσει το εκλογικό σώμα να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές; Ουσιαστικά, το ερώτημα είναι ‘γιατί Νέα Δημοκρατία’;

Γιατί μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον χρειαζόμαστε υπευθυνότητα και μία Κυβέρνηση η οποία θα είναι σε θέση να διαχειριστεί αποτελεσματικά οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει στο μέλλον. Στο ερώτημα λοιπόν, γιατί Νέα Δημοκρατία, η απάντηση είναι γιατί η χώρα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα μπροστά της και μία υπεύθυνη Κυβέρνηση με ένα πρόγραμμα που θα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, δίχως να θέτει σε κίνδυνο τη θετική πορεία των τελευταίων ετών.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το κυρίαρχο δίλημμα των εκλογών;

Το δίλημμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο. Επιλέγουμε σταθερότητα και πρόοδο με Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη ή πειραματισμούς και οπισθοδρόμηση με ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτό το δίλημμα θα πρέπει να πάρουν θέση οι συμπολίτες μας την 21η Μαΐου. Συγκρίνουμε και αποφασίζουμε λοιπόν με μοναδικό κριτήριο τι είναι καλύτερο για τη χώρα και το μέλλον όλων μας.

Εάν οι κάλπες της 21ης Μαΐου αναδείξουν ότι η ΝΔ αριθμητικά μπορεί να σχηματίσει συγκυβέρνηση με το τρίτο κόμμα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, κάτι τέτοιο σε επίπεδο πολιτικής είναι εφικτό;

Κοιτάξτε, εμείς ήμασταν από την αρχή απόλυτα ξεκάθαροι και ειλικρινείς απέναντι στον ελληνικό λαό. Επιμένουμε ότι η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη και σταθερή Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας τετραετίας προκειμένου να συνεχιστεί μία πολιτική που έχει φέρει θετικά αποτελέσματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνούμε και προσπαθούμε όλοι. Όσο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αποκαλύπτει ποιον θέλει για Πρωθυπουργό, κάνει συνεχώς επιθέσεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και φαίνεται να συμπλέει στην πράξη σε αρκετά θέματα με τον κ. Τσίπρα, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεννόησης. Δεν μπορούμε να κουβεντιάζουμε για υποθετικά σενάρια συνεργασίας όταν έχουμε σημαντικές διαφωνίες όπως στην φορολογική πολιτική, αφού ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να φορολογήσει στην ουσία τις γονικές παροχές.

Ποιος είναι ο στόχος σας για τα Νότια, στα οποία είστε και υποψήφιος βουλευτής;

Στόχος μου είναι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου και να τους εκπροσωπήσω επάξια στην επόμενη Βουλή. Την τετραετία που μας πέρασε προσπάθησα να δώσω λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι στον Νότιο Τομέα και ταυτόχρονα να στηρίξω μία Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που πέτυχαν πολλά. Πολιτεύομαι γιατί θέλω να είμαι χρήσιμος στους πολίτες και να δουλέψω για ένα καλύτερο αύριο για όλες και όλους. Αυτό σκοπεύω να κάνω και στο μέλλον. Οι στόχοι για τον Νότιο Τομέα είναι πολλοί, όπως η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας, η βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου, η βελτίωση των συγκοινωνιών κ.α.

Ποιο είναι το στοίχημα της ΝΔ για το Νότιο Τομέα την επόμενη τετραετία;

Οι περιοχές του Νοτίου Τομέα βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάπτυξης. Επενδύσεις και μεγάλα έργα, όπως το Ελληνικό και η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου θα βελτιώσουν περαιτέρω την εικόνα στις γειτονιές μας. Ο συνδυασμός του Υμηττού και του Σαρωνικού, καθιστούν τον Νότιο Τομέα πόλο έλξης. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η περιοχή να αναπτυχθεί ισόρροπα, με ευκαιρίες για όλους και τις απαραίτητες υποδομές. Η Νέα Δημοκρατία, έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα διασφαλίσει αυτά και το κάνει με την πολιτική της και τα δεκάδες έργα στον Νότιο Τομέα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.