Ο Στηβ Κακέτσης, από τους επιχειρηματίες που το όνομά του είναι ταυτόσημο με τη νυχτερινή Αθήνα, πέθανε την περασμένη Πέμπτη από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Πολλά έχουν γραφτεί για τον ίδιο, πολλά έχει πει και ο ίδιος για τον εαυτό του. Αρα, ο καθένας μπορεί να έχει σχηματίσει την δική του γνώμη για τον 73χρονο αποθανόντα. Η ζωή του όμως είναι τέτοια που προκαλεί αν όχι ενδιαφέρον τουλάχιστον περιέργεια.

Εχει συνδεθεί με ένα από τα πλέον κοσμικά κέντρα της παραλιακής Αθήνας. Την Νεράιδα, «ναό» για όσους προτιμούν αυτό το είδος της διασκέδασης. Η ιστορία του θρυλικού αρχίζει πριν τον πόλεμο. Συγκεκριμένα πρωτολειτούργησε το 1936 ως ψαροταβέρνα. Είκοσι επτά χρόνια μετά το κέντρο πέρασε στα χέρια της παλιάς τραγουδίστριας και επιχειρηματία Παμέλας, για να γνωρίσει μεγάλες δόξες τη δεκαετία του ΄70. Γνώρισε δόξες αφού στην πίστα του φιλοξένησε μεταξύ άλλων τους Βίκυ Μοσχολιού, Γιώργο Κατσαρό, Γιάννη Πουλόπουλο, Λίτσα Διαμάντη, Δημήτρη Μητροπάνο, Ρίτα Σακελλαρίου, Γιώργο Γερολυμάτο Γιάννη Πάριο, Μαρινέλλα. Λουλούδια, μπουζούκια και σπασμένα πιάτα ήταν το τρίπτυχο της διασκέδασης που επικράτησε την εποχή της Χούντας, διαμορφώνοντας έναν τρόπο διασκέδασης που όσους φίλους είχε, τόσοι του γύριζαν την πλάτη.

Αλλά αυτά είναι ιστορία. Τη δεκαετία του ’90 -και ενώ το νυχτερινό μαγαζί από το 1980 είχε περάσει με πολύ μεγάλη επιτυχία στην ιδιοκτησία του Στηβ Κακέτση. Οι εμφανίσεις τότε του Λευτέρη Πανταζή ήταν το talk of the town της Αθήνας. Στα επόμενα χρόνια η Νεράιδα διαχωρίστηκε σε μικρή και μεγάλη με την πρώτη να συνεχίζει τη λειτουργία της ως κέντρο διασκέδασης και τη δεύτερη να διαμορφώνεται σε κλαμπ. Από το 2002 η λεγόμενη Μικρή Νεράιδα μετατράπηκε στο bar – restaurant «Kitchen bar», ενώ ο χώρος της μεγάλης στέγαζε το νυχτερινό κέντρο «Θέα».

Από κει πέρασε σχεδόν όλη η κοσμική Αθήνα, οι μετρ και οι σερβιτόροι έχουν να μας πουν χιλιάδες ιστορίες που έχουν συμβεί στα κέντρα του Στηβ Κακέτση – αλλά ποτέ δεν τις λένε δημοσίως – ο ιδιοκτήτης μπορεί να γνώριζε ακόμη περισσότερες αλλά όπως σε πολλούς μύθους υπάρχει τραγικό τέλος, έτσι έγινε και με τη μυθική Νεράιδα. Τα δύο μαγαζιά έβαλαν «λουκέτο» το 2017, μετά την οριστική απόφαση δικαστηρίου, η οποία ήρθε έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ. Επίσης η Νεράιδα είχε κατεδαφιστεί το 1989 και την έχτισε από την αρχή.

Η οικονομική καταστροφή δεν ήταν διαχειρίσιμη από τον Στηβ Κακέτση. Μιλώντας τότε για την δικαστική απόφαση να κλείσουν τα δύο μαγαζιά του, είχε πει «καταστράφηκα». Δεν ήταν όμως αυτό το πρώτο πρόβλημα που είχε αντιμετωπίσει. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 εκεί όπου όλα δείχνουν να κυλούν ιδανικά στη ζωή του Στιβ, συλλαμβάνεται ως μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Προφυλακίζεται για να αφεθεί μετά από εννέα μήνες ελεύθερος, αλλά τη ζωή στη φυλακή δεν την ξεπέρασε ποτέ. «Βγήκα με απαλλακτικό βούλευμα αλλά μου χάλασαν την ψυχολογία, αυτό είναι πάντα ένα πυρωμένο καρφί στην ψυχή μου», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του.

Η θυελλώδης σχέση του με την Αντζελα Δημητρίου – νωρίτερα είχε παντρευτεί την Κατιάνα Μπαλανίκα με την οποία έχει αποκτήσει και έναν γιο – είδε τα φώτα της δημοσιότητας, έληξε τόσο δυνατά όσο άρχισε. Προηγήθηκαν ατέλειωτα επεισόδια χωρισμών και επανασυνδέσεων με τα gossip να δίνουν και να παίρνουν.
Ο Στηβ Κακέτσης άφησε το αποτύπωμα του στην νυχτερινή Αθήνα. Γνώρισε τη δόξα αλλά και τις δύσκολες όψεις της ζωής, σε έναν επαγγελματικό χώρο που εκ προοιμίου δεν είναι και ο πλέον εύκολος.