Το φαινόμενο οι εργοδότες να απορρίπτουν κάποιον – όχι λόγω έλλειψης προσόντων – αλλά για την εμφάνιση του είναι παγκόσμιο και παράνομο.

Στο σημερινό επεισόδιο του podcast TO BHMA ΣΗΜΕΡΑ,η συντάκτρια της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» Ιωάννα Κλεφτογιάννη απαντά στις ερωτήσεις της Μαριλένας Γεραντώνη σχετικά με τη διαδικασία των προσλήψεων στην Ελλάδα και τον εργασιακό μεσαιώνα που φαίνεται να επικρατεί σε μεγάλη έκταση και στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων στο  επεισόδιο του podcast TO BHMA ΣΗΜΕΡΑ, με τίτλο: «Δεν μου αρέσει η μύτη σου, δεν προσλαμβάνεσαι» θα ακούσεις:

* Πόσο συχνά είναι τα θύματα διακρίσεων σε συνεντεύξεις λόγω χαρακτηριστικών του προσώπου τους

* Καλύπτει η νομοθεσία τις καταγγελίες διακρίσεων που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων;

* Ανάπηροι, λοάτκι άτομα, γυναίκες, άτομα που κρίνονται για την εμφάνιση και μεγαλύτερα ηλικιακά άτομα στις πρώτες θέσεις της λίστας των διακρίσεων

* Προσλήψεις υπέρ των «ομορφότερων» και των νεότερων

ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ εξηγεί τις ειδήσεις.

Με ρεπορτάζ, δεδομένα και άποψη. Κάθε πρωί, Δευτέρα με Παρασκευή, απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την επικαιρότητα με την εγκυρότητα των δημοσιογράφων του Βήματος.

Κάνε εγγραφή στο Podcast ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ στο SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts  και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!

Παρουσιαστές: Μαριλένα Γεραντώνη, Γιάννης Θ. Διαμαντής