Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε κύκλωμα που έκανε νοθεία στις εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος πιλότου. Τη δράση του εν λόγω κυκλώματος έφερε στο φως το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Σε τουλάχιστον πέντε άτομα είχε χορηγήσει άδειες επαγγελματία χειριστή αεροπλάνου ή ελικοπτέρου η συμμορία με τα «πέτσινα» διπλώματα. Το οικονομικό όφελος που αποκόμιζε η συμμορία από τον έκαστο υποψήφιο ανερχόταν περίπου στα 7.800 ευρώ.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος,  αστυνομικός συντάκτης «Το Βήμα» & «Τα Νέα», προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για την δράση του κυκλώματος στην εκπομπή LIVE NEWS στο MEGA.

Ο 70χρονος εγκέφαλος ήταν φροντιστής στην Ολυμπιακή. Από το τέλος της θητείας του πήρε δίπλωμα πιλότου και πετούσε με μικρά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τις σχολές εκπαίδευσης πιλότων, ο 70χρονος είχε προκαλέσει δύο σημαντικά ατυχήματα κατά την εκπαίδευση και είχε πλέον αποχωρήσει.

Μέσα από την αεροπορία της Αυστρίας, υπήρχαν αυτοί οι δίαυλοι καθώς παιδιά που είχαν πάρει 5% σε εξετάσεις, φαίνεται να περάσαν θεωρητικές εξετάσεις αργότερα.

Η άγνωστη ιστορία του 2014

Το 2014 η CIA είχε ενημερώσει πως υπήρχε πρόβλημα με μία εταιρία στην Αθήνα που προχωρούσε σε παράνομες εξετάσεις στην Ελλάδα. Μάλιστα, τότε ανέφεραν πρόβλημα με την εκπαίδευση 1500 πιλότων ενώ το πρόβλημα είχε φτάσει μέχρι τις Μαλβίδες, τη Μαλαισία ενώ αντίστοιχο ζήτημα εμφανίστηκε και στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τότε, είχε γίνει έρευνα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και στην έκθεση του 2014 αναφερόταν πως γίνεται έρευνα για τα παράνομα διπλώματα πιλότων. Για αυτές τις σχολές υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ήταν η περίοδος με τους δίδυμους πύργους.

Αναλυτικά τα όσα αποκάλυψε ο κ. Λαμπρόπουλος: