Μουντός θα είναι σήμερα ο καιρός, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την αφρικανική σκόνη, ενώ έχει ήδη αρχίσει και βρέχει στη δυτική Ελλάδα με τις καταιγίδες να διαρκούν όλη την ημέρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολόγου του Mega, Χριστίνας Ρήγου. Στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς τοπικές βροχές, που όμως, λόγω της σκόνης, θα είναι λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα θα σημειώσει πτώση από 33 βαθμούς χθες (15/5) θα πέσει στους 22 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα η ζέστη θα συνεχιστεί στους 26-26 βαθμούς, 30 θα σημειώσει στη Ρόδο.

Στην Αττική συννεφιά και αν βρέξει θα βρέξει λάσπη στα βόρεια του νομού, μεσημέρι και απόγευμα. Η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη λασποβροχές από το μεσημέρι και μετά, στους 22 το θερμόμετρο και ήπιους ανέμους.

Αύριο Τετάρτη 17/5 περιμένουμε βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, με την αφρικανική σκόνη να περιορίζεται και το θερμόμετρο στους 23-26 βαθμούς. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή οι βροχές θα περιοριστούν, με το θερμόμετρο να ανεβοκατεβαίνει, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο, και να φτάνει τους 25 βαθμούς.