Παρά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σήμερα, παρατηρείται πυκνή συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Μόνο στο νότιο Αιγαίο θα έχουμε μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο, αλλά κατά διαστήματα θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις.

Τοπικές βροχές προβλέπονται το πρωί στο βόρειο Ιόνιο, και στη συνέχεια στα βόρειο-βορειοδυτικά. Σε περιοχές δηλαδή της Ηπείρου, της Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης θα βρέχει μέχρι το μεσημέρι, ενώ το βράδυ αναμένονται κάποιες βροχές στο Ιόνιο. Οι καιρικές συνθήκες της Δευτέρας ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει νέα άνοδο και θα φτάσει σε υψηλότερες από τις προβλεπόμενες για την εποχή τιμές. Στους 20-23 στα βόρεια, 22 στα κεντρικά, 27-28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 30 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο 5-7 μποφόρ. Στο Αιγαίο σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ, μεταβλητοί, πρόσκαιρα θα στραφούν σε βόρειους.

Στην Αττική προβλέπεται μουντός καιρός και αρκετή συννεφιά στο λεκανοπέδιο, με αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-28 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 13-20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό μεταβλητοί 2-3 μποφόρ.