«O πρωθυπουργός έχει πει ότι θα στηριχθεί αποκλειστικά στις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ. Από εκεί και πέρα όπως σας είπα ο ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη και ο κ. Ανδρουλάκης συγκεκριμένα έχει θέσει κάποιες πολύ αυστηρές κόκκινες γραμμές που απαγορεύουν την συνεργασία και τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό τον ίδιο. Υπάρχει όμως ένας κόσμος που πιστεύει και που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ που θέλει να δει ευρύτερες συναινέσεις. Εμείς απευθυνόμαστε σε αυτό τον κόσμο που διαχρονικά έχει σταθεί με την Ελλάδα της δημοκρατίας, της Ευρώπης και της προόδου» είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ‘Ακης Σκέρτσος απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι επιδιώκουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, αυτοδύναμη ΝΔ. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερό χέρι στο τιμόνι» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την ευθύνη της κ. Βλάχου υπογράμμισε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. «Νομίζω ότι έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις δημόσια ως προς τις διατυπώσεις και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης» είπε.

Για την υπόθεση Μπελέρη σημείωσε ότι γίνονται συνεχώς διαβήματα και συζητήσεις με την αλβανική πλευρά. «Προσπαθούμε να πιέσουμε προς την κατεύθυνση των θέσεων που έχουμε λάβει. Ο κ. Μπελέρης κακώς κρατείται από τις αλβανικές αρχές» είπε.

Σε ερώτηση για το εάν ανησυχεί η ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία ο κ. Σκέρτσος είπε: «Όχι. Αυτός που ανησυχεί για τις δημοσκοπήσεις και έχει μια μεγάλη αμηχανία είναι ο κ. Τσίπρας ο οποίος δείχνει διαχρονικά ότι δεν εμπιστεύεται ούτε την δικαιοσύνη ούτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ούτε τις δημοσκοπήσεις ή τις εμπιστεύεται όταν τον εξυπηρετούν. Όταν δεν τον εξυπηρετούν τα αμφισβητεί όλα αυτά και αυτό δείχνει την επαμφοτερίζουσα θέση και στάση που έχει απέναντι στη δημοκρατία και τους θεσμούς».

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη θέση της χώρας και την στάση του πρωθυπουργού σε περιπτώσεις κρίσεων ανέφερε: «Η χώρα έχει σημειώσει διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης, έχει καταφέρει στην πανδημία να φέρει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και αυτά είναι συμπεράσματα του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, με ένα σύστημα υγείας το οποίο ήταν αδύναμο λόγω περικοπών και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Παρόλα αυτά άντεξε. Έχει ενισχύσει τους θεσμούς, η θέση της δημοκρατίας με βάση έγκυρους οργανισμούς όπως ο economist, έχει βελτιωθεί κατά 14 θέσεις από το 2018 σε σχέση με σήμερα και καταβάλουμε προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε κάθε γνωστή και διαχρονική διαρθρωτική αδυναμία του ελληνικού κράτους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ