Συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις περιοδείες του οι πολιτικοί αρχηγοί οκτώ ημέρες πριν τις εκλογές.

Στην Κυψέλη θα βρεθεί σήμερα Σάββατο 13/5 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες υπογράμμισε εκ νέου την κρισιμότητα της κάλπης στις 21 Μαΐου, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία άλλη ουσιαστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και κάνοντας λόγο για επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης. Από τη Ρόδο και τη Λέσβο ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση των εθνικών στόχων για το μεταναστευτικό και την ενίσχυση της εθνικής άμυνας, τονίζοντας πως οι παράνομες μεταναστευτικές ροές έχουν σχεδόν μηδενιστεί, ενώ δεσμεύτηκε ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα θα συνεχιστούν, σημειώνοντας ότι η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός. Αναφερόμενος στην Τουρκία, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης πρέπει να αποπνέει σταθερότητα και σιγουριά.

Τα Τρίκαλα και τον Βόλο θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αρχιερέα των υποκλοπών, λέγοντας ότι διεκδικεί την ψήφο του λαού για να ξεπλύνει τα ατοπήματά του απέναντι στη δημοκρατία. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι βαθιά η επιθυμία των πολιτών για αλλαγή, ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον κάλεσε να αφήσει τους ανιστόρητους διμέτωπους.

Στα Χανιά θα περιοδεύσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Χθες κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για να πάνε Μητσοτάκης και Τσίπρας σπίτι τους και να τερματιστεί η περιφρόνηση του λαού.

Στο Ηράκλειο Κρήτης θα μεταβεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος χθες τόνισε πως “πρέπει να τελειώνουμε με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ”, ενώ στις Σέρρες θα περιοδεύσει ο Κυριάκος Βελόπουλος.