Για την συμμετοχή της στη Eurovision και για το εάν θα ξαναπήγαινε μίλησε η Καίτη Γαρμπή στο «Χαμογέλα και Πάλι!», ενώ σχολίασε και την φετινή συμμετοχή του Victor Vernicos.

Σε κλίμα Eurovision ήταν το χθεσινό «J2US» που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, με την Καίτη Γαρμπή να κάνει εντυπωσιακή είσοδο στο show.

Η Καίτη Γαρμπή, 30 χρόνια μετά, αναβίωσε στη σκηνή σε μία βραδιά αφιερωμένη στη Eurovision, την εν λόγω εμφάνισή της.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια μίλησε για την συμμετοχή της στην Eurovision το 1993 με το κομμάτι «Ελλάδα, χώρα του φωτός».

«Κάθε φορά που ακούω το τραγούδι που είχα πει στη Eurovision συγκινο9ύμαι, το ίδιο ένιωσα για απόψε στη σκηνή του J2US. Κοιτάζω συνεχώς το πλάνο για να καταλάβω τι έβλεπε τότε σε μένα η σκηνοθέτιδα της Eurovision και κόλλησε η κάμερα επάνω μου για 43 δευτερόλεπτα. Ήμουν πολύ καλή στη Eurovision και είχα κοντινό για 43 δευτερόλεπτα. Θαύμασα το θάρρος μου που είχα συμμετάσχει στον διαγωνισμό τότε. Όταν μου ζήτησε η ΕΡΤ να πάω στον διαγωνισμό της Eurovision δεν είχα καταλάβει το μέγεθος αυτού που θα αντιμετώπιζα πριν και μετά τον διαγωνισμό. Έκανα πολύ καλά που πήγα», είπε αρχικά η Καίτη Γαρμπή.

Γιατί δεν ξαναπήγε στη Eurovision;

«Επί σειρά ετών είχα προτάσεις να ξαναπάω στη Eurovision αυτά όμως γίνονται μία φορά. Δεν ξαναπήγα γιατί δεν βρέθηκε μία τραγουδάρα και το θεώρησα υπερβολή να το ξανακάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την δικαστική διαμάχη αναφορικά με το τραγούδι «Εσένα Μόνο» που ερμήνευσε η ίδια, η Καίτη Γαρμπή ξεκαθάρισε πως, «αν το τραγούδι «Εσένα Μόνο» ανήκει σε ξένο μουσικοσυνθέτη η δικαιοσύνη πρέπει να λάμψει γιατί το δίκαιο είναι δίκαιο. Δεν είχα ιδέα από πού είναι το τραγούδι «Εσένα Μόνο» όταν μου δόθηκε, πάντα όταν το λέω είμαι συναισθηματικά φορτισμένη. Λυπάμαι πολύ που η υπόθεση του τραγουδιού αυτού πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, πιστεύω οι δημιουργοί θα το διευθετήσουν μεταξύ τους».

Κλείνοντας δεν δίστασε να εκφράσει την ενόχλησή της για την αντιμετώπιση της υπόθεσης του τραγουδιού «Εσένα Μόνο» από κάποια sites.

«Δεν μου αρέσει που κάποια sites για να πουλήσουν βάζουν την φωτογραφία μου στην υπόθεση του εν λόγω τραγουδιού», σημείωσε η Καίτη Γαρμπή.

Τι είπε για την συμμετοχή του Victor Vernicos

Για την φετινή συμμετοχή της Ελλάδας δήλωσε πως, «Με στεναχώρησε το γεγονός ότι αποκλειστήκαμε φέτος από τη Eurovision. Αν και ο μικρούλης Βίκτωρας Βερνίκος έκανε ό, τι έπρεπε στον ημιτελικό, το πρόβλημα είναι ότι δεν έπρεπε να τον στείλουμε. Ήταν ακατάλληλη επιλογή να στείλουμε τον Βίκτωρα Βερνίκο στη Eurovision αν και έκανε το καλύτερό του. Αυτό που έκανε επί σκηνής ο Βίκτωρας είχε ένα ταβάνι».