«Κάθισα και είδα τον αγώνα του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο με τον Παναθηναϊκό μια μέρα πριν. Και ενθουσιάστηκα με την ομάδα μας που νίκησε και ας μην είχε ελπίδες για τον τίτλο. Ποτέ ο Ολυμπιακός δεν πρέπει και δεν κάθεται να χάσει και γι’ αυτό δεν μετάνιωσα ούτε λεπτό που δεν χάσαμε από την Μπασκόνια για να αποφύγουμε τη Φενέρ αν και ξέραμε ότι η σειρά θα είναι δύσκολη».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από 15.000 και πλέον φίλους του Ολυμπιακού τόσο κατά την παρουσίαση της ομάδας όσο και στο φινάλε μίλησε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Ο ίδιος ήταν φανερά ικανοποιημένος μετά από μια ακόμα πρόκριση. Και μίλησε ακόμα και για το ποδόσφαιρο αλλά και τη νοοτροπία που έχει ο σύλλογος και τον εκφράζει απόλυτα.

«Είναι μια εκπληκτική σεζόν, αλλά το να ευλογώ τα γένια μας όμως δεν είναι αυτό που θέλω. Τερματίσαμε πρώτοι στην πιο δύσκολη Ευρωλίγκα όλων των εποχών, ήμασταν η πρώτη ελληνική ομάδα που τερματίζει στην κορυφή. Θα λέμε ότι έχουμε «τερματίσει» τη σεζόν αν σηκώσουμε  την Ευρωλίγκα στο Κάουνας. Είμαι χαρούμενος γιατί όταν σχεδιάζεις μια ομάδα παίρνεις τους παίκτες που μπορούν να σε βοηθήσουν να παίξεις το νικηφόρο μπάσκετ που θέλεις γιατί αυτό υπάρχει μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό. Σπάνια η ομάδα έχασε αμαχητί ένα ματς. Ελπίζω πως θα πάμε πιο σκληροί στο Κάουνας».

«Δεν χρειάζονται ήρωες»

Ο κόουτς θέλει πάντα να στέκεται στο τίμημα κάθε επιτυχίας γιατί αυτό είναι που φτιάχνει χαρακτήρα πρωταθλητή: «Ο,τι κατακτάς στη ζωή, δεν σου χαρίζεται, δεν έρχεται ποτέ εύκολα. Πάντα πρέπει να περάσεις από τη Σκύλλα και από τη Χάρυβδη. Αν θα είμαστε έτοιμοι στον ημιτελικό, θα φανεί. Εχω συμμετάσχει σε τέσσερα φάιναλ φορ, έχω την ευτυχία στην πρώτη μου φορά να το πάρουμε με τον Ολυμπιακό. Ξέρω πολύ καλά πώς είναι η διαδικασία εκεί για κάποιον νέο σε αυτό το επίπεδο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Οταν ανοίγει η προπόνηση και μπαίνουν 500 δημοσιογράφοι, πρέπει να ξέρεις πώς θα το χειριστείς. Δεν πρέπει να υπερβάλλεις σε τίποτα, πρέπει να κάνεις ό,τι έκανες εντός κι εκτός γηπέδου και δεν πρέπει να κάνεις τον ήρωα. Χρειάζεται εμπειρία, η οποία δεν αγοράζεται» δήλωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός των πρωταθλητών και συνέχισε:

«Μη σκεφτείτε ότι η Φενερμπαχτσέ έχει σχεδόν διπλάσιο μπάτζετ από εμάς, σκεφτείτε πόσες ομάδες έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς και πόσες έμειναν εκτός οκτάδας. Εμείς έχουμε μέγεθος λόγω κόσμου. Δεσμευόμαστε να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο, κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε. Φέτος; Εύχομαι κι ελπίζω. Μία άλλη φορά; Το θέμα είναι να γεμίζουμε τις ψυχές των φιλάθλων, το κάνουμε φέτος και το βιώνω, Ελληνας είμαι και κυκλοφορώ. Αν συμπληρωθεί αυτό με νίκες στο φάιναλ φορ, θα είναι φανταστικό. Ξέρω πόσο καλοί προπονητές υπάρχουν, πόσοι καλοί παίκτες. Οι διοικήσεις δεν κάνουν πλέον λάθη, οι περισσότερες κάνουν το σωστό. Γι’ αυτό και επέλεξα την τακτική να βλέπουμε ένα ματς κάθε φορά. Αν πούμε το καλοκαίρι ότι θα πάμε στο φάιναλ φορ, θα μας φαινόταν ακατόρθωτο. Επέλεξα να χτίζουμε, να παίζουμε με αυτοματισμούς και να παίζουμε με ταχύτητα. Θέλαμε να χτίσουμε τη winning culture που δεν υπάρχει σε όλους τους συλλόγους. Είχαμε δέκα νίκες εκτός έδρας, είχαμε 24 νίκες, ήταν ρεκόρ για την ομάδα, πρώτη ελληνική ομάδα που τερμάτισε πρώτη. Στην πιο δύσκολη Ευρωλίγκα όλων των εποχών».

Ο κόουτς Μπαρτζώκας αποθέωσε και τους αδελφούς Αγγελόπουλους

«Ημασταν σταθεροί και συνεπείς με το δικό μας μπάσκετ. Δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει ότι αξίζαμε το φάιναλ φορ. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο για εμάς μετά από την ανοικοδόμηση της ομάδας. Είναι αξιοσημείωτο. Πρέπει να συγχαρώ τους ιδιοκτήτες μας που δημιούργησαν αυτό το καταπληκτικό περιβάλλον για να δουλεύουμε. Τη διοίκηση της ομάδας, τους συνεργάτες μου, τους γυμναστές, τους φυσιοθεραπευτές μας, τον γιατρό, τους παίκτες αμέσως μετά από τους ιδιοκτήτες. Χωρίς να θέλω να κολακεύσω τους προέδρους, ο Ολυμπιακός δεν θα ήταν σε αυτό το επίπεδο».

Οι πρόεδροι φεύγοντας από τη συνέντευξη Τύπου παραδέχτηκαν σε κουβέντα που είχαμε ότι: «Η φιλοσοφία και η χημεία μας με τον Γιώργο Μπαρτζώκα είχαν ταιριάξει από την πρώτη στιγμή απλά τώρα είμαστε και οι δύο πλευρές πολύ πιο ώριμοι».

Νωρίτερα μπαίνοντας στα αποδυτήρια συνεχάρηκαν την ομάδα και είπαν: «Πάμε να το πάρουμε» ενώ ήδη όλοι είχαν φορέσει μπλουζάκια με το Κάουνας.

«Διψασμένοι»

«Ιδιαίτερη σημασία είναι ότι για δεύτερη φορά πάμε να διεκδικήσουμε την Ευρωλίγκα. Η δεύτερη σερί φορά είναι κάτι που έχει να γίνει πάλι από τον Ολυμπιακό πριν από 10 χρόνια και τώρα πάμε μέχρι τέλους να το πάρουμε. Τα ωραία πράγματα έχουν συνέχεια στην επόμενη εβδομάδα. Είναι το 12ο final four και το 8ο δικό μας. Ο Ολυμπιακός είναι ένα παγκόσμιο φαίνομενο. Παίζει με ένα πιο χαμηλό μπάτζετ και είμαστε σταθερά στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να συνεχίσουμε να είμαστε εκεί και τη νέα σεζόν. Η Φενερμπαχτσέ δεν ήταν μια ομάδα για να βγει 8η. Ηταν πρώτη σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Ηταν μια τιτανομαχία. Εχει ευρωπαϊκούς τίτλους, χάσαμε και το 2017 από τη Φενερμπαχτσέ. Εχουμε μεγάλο σεβασμό για τη Φενερμπαχτσέ. Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Υπάρχει μεγάλη δίψα στην ομάδα. Θέλουμε μέχρι τέλους και ακόμα παραπέρα. Μας αρέσουν τα πεινασμένα σκυλιά» τόνισαν μεταξύ άλλων στη Nova.