Διαστάσεις εκτός της χώρας φαίνεται να παίρνουν οι εκλογές στην Τουρκία με τον βασικό πολιτικό αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είπε ότι πίσω από την «επιχείρηση» απόσυρσης του Μουχαρέμ Ιντζέ, βρίσκεται «ρωσικός δάκτυλος».

Μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία, ο Κεμάλ  Κιλιτσντάρογλου μέσω Twitter, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στο ρωσικό καθεστώς, κατηγορώντας το για συνωμοσίες και διασπορά ψευδών ειδήσεων με απώτερο σκοπό την διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του τωρινού προέδρου.

Ο 74χρονος ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) εξαπολύει βαριές κατηγορίες και προειδοποιεί για την «επόμενη μέρα» στις σχέσεις των δυο χωρών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ,«αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, είστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το περιεχόμενο Deep Fake και τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτήν τη χώρα. Αν θέλετε τη συνέχιση της φιλίας μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε τα χέρια σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας».


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το κείμενο που δημοσίευσε στο Twitter είναι γραμμένο τόσο στα τουρκικά όσο και στα ρωσικά.

Υπενθυμίζεται ότι,  Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος μέχρι και σήμερα ήταν στους υποψηφίους για την εκλογή στην προεδρία, τα τελευταία 24ωρα δεχόταν πιέσεις να αποσυρθεί από την προεδρική «κούρσα», λαμβάνοντας μάλιστα και απειλές μέσω Τwitter. Οι απειλές αυτές είχαν να κάνουν με την ύπαρξη ροζ βίντεο, με τον ίδιο να κάνει λόγο για συνωμοσία που πηγάζει από τους γκιουλενιστές (FETO).

Οι φημολογίες για την υπόθεση είναι έντονες για την προέλευση του εν λόγω βίντεο, για το οποίο εμπλέκεται και ένας πρώην σωματοφύλακας του Ερντογάν, ονόματι, Αλί Γεσιλντάγ. Μάλιστα, ο Ιντζέ τον κάλεσε να το δημοσιοποιήσει χωρίς να περιμένει ούτε ένα λεπτό. «Θα τακτοποιήσω τους λογαριασμούς μου με όλους σας στο δικαστήριο», είπε ο Ιντζέ. «Πού είστε, εισαγγελείς;» αναρωτήθηκε. «Θα πολεμώ αυτούς τους άθλιους τρομοκράτες για το υπόλοιπο της ζωής μου. Όταν δεν υπάρχει πραγματική απόδειξη, κανένα πραγματικό βίντεο, είναι ανέντιμο να προσποιούμαστε ότι υπάρχουν», πρόσθεσε.

Αντιδρώντας στην απόφαση του  Μουχαρέμ Ιντζέ να αποσυρθεί ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου  τον κάλεσε μετά από αυτές τις εξελίξεις  να στηρίξει τη Συμμαχία του Έθνους, απευθύνοντας το εξής μήνυμα, «αν θέλει ας έρθει στο τραπέζι μας, να φέρουμε μαζί την αλλαγή. Να καθαρίσουμε μαζί αυτή τη βρωμιά από την πολιτική».