Εν αναμονή του πορίσματος των δικαστικών εμπειρογνωμόνων για τη λειτουργία ή μη της τηλεδιοίκησης και του ρόλου που αυτή έπαιξε στη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, παρασύροντας στο θάνατο 57 συνανθρώπους μας εξελίσσεται η ανάκριση από τον ειδικό εφέτη ανακριτή για την υπόθεση.

Σήμερα, Πέμπτη 11-05-2023,  τρεις εκ των πρόσφατα διωχθέντων στην υπόθεση και συγκεκριμένα ο ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπυρίδωνας Πατέρας, και τα στελέχη του Οργανισμού, Αθανάσιος Κοττάρας και Στυλιανή Κολιοπουλου, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους .

Και οι τρεις  κατηγορούμενοι έχουν διωχθεί από τον Εισαγγελέα Λάρισας  για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που σχετίζεται με την μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη στο σταθμό της Λάρισας ενώ ήδη είχε υπερβεί το όριο που προβλέπει ο νόμος για την τοποθέτηση σε αυτήν τη θέση.

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής ο οποίος διερευνά τη σημαντική δικαστική έρευνα έκανε δεκτό το αίτημα των τριών κατηγορουμένων και προσδιόρισε την απολογία τους για τις 26  Μαΐου, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η  ΕΡΤ.