Καιρικές συνθήκες, που σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, θυμίζουν περισσότερο φθινόπωρο παρά άνοιξη θα επικρατήσουν σήμερα. . Από το πρωί της Πέμπτης (11-05-2023) αναμένονται βροχές στο Ιόνιο και στα δυτικά.

Σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Ενώ τοπικές μπόρες και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Προς το τέλος της ημέρας, και καθώς οι νεφώσεις θα αρχίσουν να διαλύονται από τα δυτικά, και ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στις υπόλοιπες περιοχές, θα βρέξει λίγο στην κεντρική Μακεδονία.

Στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσει συννεφιά, χωρίς βροχή. Τα φαινόμενα δηλαδή, θα περιοριστούν το βράδυ, σε ένα μικρό κομμάτι της βόρειας Ελλάδας. Στα νησιά προβλέπονται λίγα διαστήματα με ήλιο, με τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Στους 18-19 οι μέγιστες στα κεντρικά και βόρεια, 20-23 στις υπόλοιπες περιοχές, τοπικά 23 στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 4-6, πρόσκαιρα και 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται πυκνή κατά διαστήματα συννεφιά μέσα στην ημέρα, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-21 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6 μποφόρ.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται και στη Θεσσαλονίκη, με βροχές αργά το βράδυ, προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ.