Θετικό πρόσημο είχε το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ για τον Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τα όσα φέρεται ο ίδιος να είπε σε στενούς του συνεργάτες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία αποτίμησε πολύ θετικά την παρουσία του και θεωρεί πως κέρδισε πολιτικούς πόντους.

Ο Αλ. Τσίπρας θεωρεί ότι και με τον τρόπο που έγινε το ντιμπέιτ και τους περιορισμούς που είχε κατάφερε να στριμώξει πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να κάνει την σύγκριση που ήθελε.

Επιχείρησε όπως είπε σε συνεργάτες του να μεταφέρει την συζήτηση γύρω από το πρόσωπο του Πρωθυπουργού ώστε να τον αποδυναμώσει περαιτέρω, όσο αυτό είναι εφικτό. Και θεωρεί ότι το πέτυχε ειδικά με το θέμα των υποκλοπών.

Ο Αλ. Τσίπρας προσήλθε στην τηλεμαχία με βασική επιδίωξη να κάνει κοινωνούς των βασικών μηνυμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. «Αυτό έγινε» λένε κεντρικά στελέχη και παράλληλα θεωρούν σημαντικό ότι πέρασαν και βασικές θέσεις του κόμματος. «Από το ντιμπέιτ είχαν την ευκαιρία πολλοί να ακούσουν τι προτείνουμε, καθώς αρκετά αποσιωπούνται από τα ΜΜΕ» λέμε.

Ακόμη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λένε πως μπήκαν από τον Αλ. Τσίπρα τα διλήμματα της κάλπης και παράλληλα είχε και την ευκαιρία να απευθυνθεί δια ζώσης για πρώτη φορά στους δυνητικούς κυβερνητικούς συμμάχους του, θέτοντας ευθέως το θέμα της προοδευτικής διακυβέρνησης από την κάλπη της απλής αναλογικής.