Σε ένα μεγάλο χτύπημα σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί 100 κιλά κοκαΐνης και έχουν συλληφθεί εννιά άτομα, 6 Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ενώ αναζητείται ένας Σκοπιανός.

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν η Αστυνομία έλαβε πληροφορίες για ένα κοντέινερ με μπανάνες, που έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το Εκουαδόρ, μέσα στο οποίο υπήρχε κρυμμένη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ το παρακολούθησαν και αποφάσισαν να μην το ανοίξουν, αφήνοντας τα μέλη του κυκλώματος να μεταφέρουν το φορτίο σε αποθήκες στον Άγιο Αθανάσιο. Στα Διαβατά τελικά έκαναν μπλόκο και προχώρησαν σε εννιά συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και το αρχηγικό μέλος, ένας γιατρός.

Με βαρύ ποινικό μητρώο ο γιατρός

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος είναι, σύμφωνα με το Mega, ένας γιατρός στη Θεσσαλονίκη με βαρύ ποινικό μητρώο. Μαζί με αυτόν έχουν συλληφθεί ο γιος και ο ανιψιός του, που συμμετέχουν στο κύκλωμα.

Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι γνωστός στην Αστυνομία από άλλες υποθέσεις. Έχει συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2004, οδηγήθηκε στην φυλακή με κάθειρξη 15 ετών για πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και δωροδοκία για την υπόθεση εικονικών εξαγωγών 158 φορτίων καυσίμων στην Βουλγαρία το 1994, ωστόσο λίγους μήνες μετά αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο τον Μάρτιο του 2005 συνελήφθη ξανά καθώς μαζί με τον αδερφό του κατηγορήθηκαν για τη μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, με ποσότητες περί τα 150 εκατομμύρια πακέτα λαθραία τσιγάρα, αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ.