Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα σε βάρος του 32χρονου οδηγού που συνελήφθη για το δυστύχημα στην Καλλιθέα με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι.

Ο 32χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, που χθες το μεσημέρι (8/5) στην Καλλιθέα παρέσυρε το παιδί, το οποίο υπέκυψε σε λίγη ώρα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προέκυψε θάνατος (κακούργημα) καθώς και την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Η υπόθεση ανατέθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

Υπενθυμίζουμε ότι τραγωδία σημειώθηκε χθες (8/5) στην Καλλιθέα όταν, το όχημα που οδηγούσε ένας 32χρονος, παρέσυρε και σκότωσε την 12χρονη στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης. Το κορίτσι, που εκτοξεύτηκε αρκετά μέτρα μακριά, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και παρά τις προσπάθειες των γιατρών επί μία ώρα να την κρατήσουν στη ζωή τελικά υπέκυψε. Το τραγικό συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια της 14χρονης αδερφής της, που ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ.

«Είναι χαλασμένα τα πεζοφάναρα. Τα δύο, εκτός από το οπτικό σήμα είχαν και βομβητή για τους πεζούς, οι βομβητές δεν λειτουργούν καθόλου, στον παράδρομο της Θησέως και στην οδό Σπάρτης. Μέσα σε δύο λεπτά διήρκεσε η επισκευή των πεζοφάναρων, δεν λειτουργούσαν εδώ και επτά μέρες» είπε νωρίτερα στο Action 24 ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαριάς.